Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Traversări ale frontierei în ultimele 24 de ore: Moldoveni repatriați din Rusia și Belarus

© Sputnik / Miroslav RotariПограничная полиция
Пограничная полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Un număr de 1350 de persoane au intrat în Moldova în ultimele 24 de ore. Din 8 mai, Ucraina a sistat traficul prin punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe. Călătorii pot opta pentru cel mai apropiat punct de trecere: Tudora-Starokazacie.

CHIȘINĂU, 8 mai – Sputnik. Un număr de 2.530 de persoane au traversat frontiera Republicii Moldova în ultimele 24 de ore, anunță Poliția de Frontieră în dimineața de 8 mai.

Avion - Sputnik Moldova
Societate
Noi curse charter de repatriere până pe 17 mai: Prețul biletelor de avion

Respectiv, în punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 2.530 de persoane și completate 1.350 de fișe epidemiologice.

Au fost completate și semnate 1.121 de declarații pe propria răspundere privind obligația achitării primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul curent.

Nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip COVID-19.

Peste o jumătate din totalul traversărilor  -  1.350 la număr - au fost intrări în țară: 805 pe la frontiera moldo-română, 540 la frontiera cu Ucraina și 5 pe cale aeriană.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei la intrarea în țară au fost: PTF Leușeni – 571 traversări persoane; PTF Otaci –  174 traversări persoane; PTF Tudora – 171 traversări persoane; PTF comun Palanca – 144 traversări persoane; PTF Giurgiulești-Galați - 119 traversări persoane.

În punctul de trecere Otaci, la intrarea în țară, li s-a autorizat trecerea frontierei unui număr de 90 de conaționali care au revenit din Federația Rusă, tranzitând teritoriul Ucrainei. Alți 116 cetățeni moldoveni, repatriați din Republica Belarus, au intrat în țară prin punctul de trecere Palanca.

Potrivit informațiilor oficiale, începând cu 8 mai, Ucraina a sistat traficul prin punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, operat în comun cu autoritățile de frontieră și vamale ale Republicii Moldova. Călătorilor li se recomandă să opteze, din timp, pentru cel mai apropiat punct de trecere: Tudora-Starokazacie.

Pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale: opt persoane au încălcat regimul zonei de frontieră; o încălcare a regulilor de transportare; o persoană a fost identificată la controlul trecerii frontierei cu consemn; 92 de conaționali au fost documentați pentru încălcarea regimului special în condiții de stare excepțională.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0