Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon: Creditul de la Federația Rusă va fi renegociat

© Sputnik / Rodion ProcaIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Creditul de la Federația Rusă, a cărui contractare a devenit imposibilă după decizia luată ieri de Curtea Constituțională, va fi renegociat, a declarat cu puțin timp în urmă președintele Igor Dodon.

CHIȘINĂU, 8 mai – Sputnik. Guvernul Republicii Modova va emite, săptămâna viitoare, o hotărâre cu privire la inițierea renegocierii creditului de la Federația Rusă, a declarat președintele Igor Dodon în emisiunea sa săptămânală „Președintele răspunde”, astăzi transmisă în direct.

„Evident că nu suntem mulțumiți de decizia Curții Constituționale, dar trebuie respectată”, a spus șeful statului.

Pe 7 mai, reamintim, Curtea Constituțională a declarat neconstituțional acordul de împrumut în valoare de 200 de milioane de euro.

„Noi vom relua negocierile cu Rusia, probabil săptămâna viitoare”, a spus președintele. 

În lipsa creditului de la Federația Rusă, Bugetul de Stat se va pomeni cu un deficit de 4 miliarde de lei, a menționat Igor Dodon. În această situație, vor trebui „tăiate” unele cheltuieli, inclusiv sociale, și va fi necesară găsirea altor surse de finanțare pentru acoperirea „acestei găuri”, a adăugat șeful statului.

Totodată, Igor Dodon a dat asigurări că „președintele, împreună cu prim-ministrul, va face tot posibilul ca cheltuielile care au fost prevăzute să fie acoperite.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0