Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Grecia și Bulgaria vor să deschidă sezonul turistic de la 1 iulie

© www.facebook.com/pages/Porto-Katsiki-BeachPlajă Grecia
Plajă Grecia - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Grecia și Bulgaria, destinațiile turistice favorite ale românilor, intenționează să își deschidă sezonul turistic din acest an de la 1 iulie

BRUXELLES, 7 mai - Sputnik, Daniela Porovăț. Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a arătat că cel mai bun scenariu pentru Grecia ar fi redeschiderea turismului de la 1 iulie, chiar dacă data exactă depinde şi de companiile aeriene şi de implementarea unor protocoale stricte în domeniul sănătăţii privind zborurile externe.

Relaxarea restricțiilor: Statele ies din izolarea cauzată de pandemia COVID-19 - Sputnik Moldova
Video
Relaxarea restricțiilor: Statele ies din izolarea cauzată de pandemia COVID-19
Și Bulgaria vrea să își redeschidă sezonul turistic tot de la 1 iulie.

Într-un interviu acordat ieri pentru CNN, premierul Kyriakos Mitsotakis a menţionat mândria Greciei pentru că a reușit ţinerea sub control a pandemiei de COVID -19, el afirmând că recunoaşterea acestui fapt la nivel internaţional dă populaţiei un sentiment de mândrie.

Grecii „nu s-au mai simţit atât mândri de mult timp”, a spus premierul, în condițiile în care populația a trecut în ultimii ani prin momente grele, din cauza gravei crize economice.

În Bulgaria, unde de astăzi se redeschid terasele, guvernul intenţionează să sprijine printr-o schemă de acordare de vouchere turismul intern pe parcursul acestei veri, pentru a sprijini industria turismului, afectată grav de pandemie.

„Banii bulgarilor ar trebui cheltuiţi pentru susţinerea turismului acasă şi nu în străinătate”, a spus Krasimir Karakaceanov, care conduce partidul naţionalist IMRO, partener în coaliţia de guvernare.

Клубника во время сбора урожая в тепличном хозяйстве - Sputnik Moldova
Prețuri mai mici, cumpărători mai puțini: COVID-19 a stricat planurile fermierilor - Foto

Bulgaria speră să redeschidă locaţiile de vacanţă începând cu 1 iulie, la fel ca și Grecia.

Partidele de guvernare au convenit că mesele din restaurantele în aer liber ar trebui să fie aşezate la o distanţă de 1,5 metri. Aceasta este o concesie pentru proprietari, deoarece iniţial mesele trebuiau amplasate la 2,5 metri distanţă în restaurante şi cafenele, care se redeschid de astăzi.

În Bulgaria, turismul reprezintă cel puţin 12% din PIB, iar în acest domeniu lucrează 11% dintre toţi angajații acestei țări.

Grecia și Bulgaria sunt destinațiile favorite ale românilor, dar restricțiile de călătorie i-ar putea împiedica pe români să își facă vacanțele în străinătate în această vară, nefiind încă clar ce fel de turism intern vor putea face românii nici după ridicarea stării de urgență, anunțată pentru 15 mai.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0