Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Relaxarea restricțiilor: Statele ies din izolarea cauzată de pandemia COVID-19

Abonare
Țările din spațiul ex-sovietic revin treptat la o viață normală. Autoritățile relaxează etapizat măsurile restrictive, introduse mai devreme din cauza pandemiei coronavirusului.

Într-o anumită măsură, restricțiile au fost relaxate în Armenia, Georgia, Azerbaidjan, Kazahstan, Kârgâzstan, Letonia, Lituania și Uzbekistan. Pentru mai multe detalii, urmărți materialul video realizat de Sputnik.

Statele din fosta URSS revin treptat la o viață normală. Autoritățile relaxează etapizat restricțiile, introduse din cauza coronavirusului. Se redeschid cafenele, restaurante, întreprinderi mici și mijlocii.

Tatiana Vascan - Sputnik Moldova
Piața asigurărilor din Republica Moldova, afectată de coronavirus

Locuitorii Armeniei se pot plimba liber pe străzi și pot sta în localuri.

Din 4 mai au fost anulate permisele de circulație și unele restricții la activități economice. Treptat sunt relaxate restricțiile și în Georgia. În Azerbadjan au fost redeschise frizeriile și clinicile cosmetologice

Saloanele de înfrumusețare s-au redeschis în Kazahstan, însă, din cauza fluxului de clienți, se formează coadă la înscriere. Restricțiile sunt relaxate în Kârgâzstan, Uzbekistan, Letonia și Lituania.

Totuși, peste tot sunt interzise, deocamdată, manifestațiile publice, iar întreprinderile deschise trebuie să respecte stric măsurile de precauție. Se menține și respectarea distanței sociale. Spațiul postsovietic se află la un pas de revenire la o viață normală.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0