Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Regimentul Nemuritor online: Cum poți participa la acțiune

© Sputnik / Miroslav RotariАкция "Бессмертный полк" в Кишиневе
Акция Бессмертный полк в Кишиневе  - Sputnik Moldova
Abonare
În acest an, din cauza răspândirii noului coronavirus, acțiunea “Regimentul nemuritor” se va desfășura în regim online. Marșului virtual se va putea alătura orice doritor.

CHIȘINĂU, 7 mai – Sputnik. Peste două milioane de cereri au fost depuse pentru participarea la acțiunea “Regimentul Nemuritor - online”, a anunțat în cadrul unei conferință de presă, organizat la centrul de presă multimedia Sputnik, copreședintele sediului central al Mișcării Rusești “Regimentul Nemuritor Rusia”, Serghei Makarov.

“Unul dintre principalele evenimente pe 9 mai va fi transmisiunea marșului virtual – “Regimentul Nemuritor – online”. A trecut aproximativ o săptămână de la prezentarea acestui proiect. În această perioadă extrem de scurtă am primit peste două milioane de solicitări pentru participare. Acțiunea a devenit într-adevăr una populară”, a spus Makarov.

Potrivit acestuia, orice doritor se poate alătura marșului online, poate expedia poza rudei care a participat la război pe site-ul oricărei platforme partener. De ziua Victoriei, 9 mai, fotografiile vor apărea pe 200 de ecrane media din Moscova, inclusiv în Piața Roșia. De asemenea, transmisiunea va avea loc în rețele de socializare “Ondoklassniki” și “VKontakte”, pe diverse platforme online și, desigur, pe portalurile Regimentului Nemuritor www.polkrf.ru și a Regimentului Nemuritor Internațional. Pentru a expedia o solicitare, este nevoie de completarea unui formular special.

În proiect se pot include nu doar cetățenii Rusiei, dar și orice alți doritori, inclusiv de peste hotare, oricine dorește să-și împărtășească istoria rudelor care au participat la Războiul pentru Apărarea Patriei.

“Toate solicitările expediate, indiferent de poziția geografie, adică de țara în care se află ruda participantului la război, toate vor fi acceptate, toate vor fi prelucrate și vor lua parte la acest marș online”, a spus Makarov.

El a subliniat că în recepționarea cererilor pentru participarea la acțiunea “Regimentul Nemuritor online” nu există limitări nici în ceea ce privește numărul, nici de poziționare geografică.

Георгиевская ленточка - Sputnik Moldova
Societate
Președintele Moldovei a dat start flashmobului #RegimentulNemuritor

“Avem o atitudine plină de respect față de dorința dumneavoastră de a participa. Așteptăm solicitările și ele vor participa în mod obligatoriu la această mișcare”, a menționat el.

Potrivit lui, oamenii care au o atitudine de respect față de strămoșii lor, au primit cu bucurie faptul că în prezent, în pofida condițiilor dificile legate de pandemie, marșul online va avea loc anume de Ziua Victorie, anume pe 9 mai.

Fiind întrebat dacă formatul online ar putea substitui marșul tradițional în viitor sau ele vor fi organizate în paralel, Makarov a menționat că va fi nevoie de o analiză a modului de desfășurare a actualei acțiuni.

“Vom face niște concluzii, reieșind din rezultatele marșului online. Dacă va fi pe placul oamenilor, dacă vor fi atașați sufletește de marșul online de 9 mai, presupun că această acțiune va continua”, a spus Makarov.

Онлайн-акция «ДЕНЬ ПОБЕДЫ» на родном языке» - Sputnik Moldova
Societate
Interpretează cântecul ”Ziua Victoriei” în limba ta maternă

Cu atât mai mult, a subliniat expertul, o bază  a fost deja creată și aceasta nu va mai necesita atâtea eforturi ca acum, la o primă etapă. Pregătirile pentru acțiunea în regim online au început acum o lună.

“Baza va fi perfecționată sub aspect tehnic și completată cu noi informații despre oameni și participanți”, a precizat Makarov.

Peste 3 mii 700 de reprezentanți ai mișcării “Voluntarii Victoriei”, precum și istoricii “Regimentului Nemuritor” și mișcările de cercetași din Rusia, din toate regiunile țării, vor prelucra cererile pentru participarea la “Regimentul Nemuritor online”, a anunțat șeful mișcării, Olga Amelcenkova.

“În pofida modificării formatului desfășurării evenimentului, interesul voluntarilor și dorința lor de a ne ajuta rămâne una mare, ea s-a păstrat. Și noi ajutăm”, a menționat Amelcenkova.

Potrivit ei, conforma calculelor, aproximativ 15 la sută din cereri sunt istorii ale eroilor care au dispărut fără urmă, în jur de 3-5 la sută sunt istoriile oamenilor care au ajuns în prizonierat.

Marșul online va demara la ora 15:00, ora Moscovei. Într-o altă acțiune în cadrul “Regimentul Nemuritor” din Rusia, după un minut de reculegere, oamenii vor ieși la balcoane cu portretele veteranilor și vor interpreta cântecului “Ziua Victoriei”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0