Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Președintele Moldovei a dat start flashmobului #RegimentulNemuritor

© Sputnik / Евгения Новоженина / Accesați arhiva multimediaГеоргиевская ленточка
Георгиевская ленточка - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit șefului statului, acesta este un gest simbolic, dar care contribuie la păstrarea vie a memoriei eroilor care și-au jertfit viața pentru pace.

CHIȘINĂU, 4 mai – Sputnik. Președintele Republicii Moldova a dat start flashmobului #RegimentulNemuritor pe rețelele de socializare, publicând fotografii cu rudele sale care au luptat în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

”Ziua Victoriei este una dintre cele mai importante sărbători pentru Republica Moldova. Cu regret, din cauza pandemiei, nu vom putea desfășura toate evenimentele pe care le-am planificat cu acest prilej și, în special, mă refer la Marșul Victoriei „Regimentul Nemuritor” care l-am transferat pentru 24 august”, a menționat Dodon.

În acest context, președintele a propus organizarea pe rețelele de socializare a unui flashmob #RegimentulNemuritor care prevede plasarea fotografiilor rudelor și conaționalilor noștri care au trecut prin grozăviile războiului. Imaginile, a menționat Dodon, ar trebui să fie însoțite de scurte descrieri ale faptelor acestora.

Игорь Додон - Sputnik Moldova
Societate
Ce va face începând de astăzi președintele Igor Dodon – Video
Potrivit șefului statului, acesta este un gest simbolic, dar care contribuie la păstrarea vie a memoriei adevăraților eroi care și-au jertfit viața pentru pace.

”Prima persoană pe care vreau să o remarc este Gheorghe Dodon, fratele bunicului nostru din partea tatălui, originar din Sadova. A luptat pe front și a murit în anul 1944, în Polonia, în timpul unui bombardament”, a precizat președintele.

El l-a menționat și pe Alexandru Dodon, născut în 1894 în Sadova, participant activ la luptele împotriva cotropitorilor fasciști, decorat cu mai multe distincții, printre care Ordinul „Steaua Roșie”, Ordinul „Drapelul Roșu”, Medalia „Pentru victoria asupra Germaniei în Marele Război pentru Apărarea Patriei din 1941-1945” și altele.

”Sunt mândru că ţara noastră a participat în modul cel mai direct la obținerea Marii Victorii, grație căreia astăzi ne bucurăm de un cer senin de-asupra capului”, a conchis Igor Dodon.

De ziua Victoriei, pe 9 mai, la Chișinău va avea loc ceremonia oficială de depunere de flori la Memorialul gloriei militare ”Eternitate”. La eveniment va participa conducerea țării.

Aproximativ 400 de mii de originari din Moldova au luptat în componența Armatei Roșii. Faptele de glorie ale 250 de mii dintre aceștia au fost menționate cu distincții, 19 devenind Eroi ai Uniunii Sovietice. Din păcate, astăzi niciunul dintre ei nu mai este în viață.

După cum a declarat anterior președintele țării, în momentul de față în Moldova au mai rămas în viață în jur de 400 de veterani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0