Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Interpretează cântecul ”Ziua Victoriei” în limba ta maternă

© Photo : Rs logo Российский центр науки и культуры в КишинёвеОнлайн-акция «ДЕНЬ ПОБЕДЫ» на родном языке»
Онлайн-акция «ДЕНЬ ПОБЕДЫ» на родном языке» - Sputnik Moldova
Abonare
Această acțiune online unică va deveni parte a aniversării celor 75 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei, au subliniat organizatorii.

CHIȘINĂU, 5 mai - Sputnik. Legendara piesă ”Ziua Victoriei” poate fi interpretată în limba maternă începând de astăzi, 5 mai. Acțiunea a început deja, au declarat pentru Sputnik Moldova reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură din Chișinău (reprezentanța ”Rossotrudnicestvo”).

„În data de 5 mai, în cadrul aniversării a 75 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei, reprezentanța ”Rossotrudnicestvo” împreună cu Agenția Relații Interetnice lansează acțiunea online „Ziua Victoriei” în limba maternă”, care se va desfășura în susținerea proiectului internațional cultural-patriotic „Ziua Victoriei” în toate limbile” - au declarat pentru Sputnik organizatorii. 

Participanții la acțiune pot înregistra un video în care interpretează piesa „Ziua Victoriei” ("День Победы"). Acest video cu hashtag-urile#деньпобеды #75летпобеды #9мая #подвигнарода #мыпомним #мыгордимся #молдова #россотрудничество #рцнк #ziuavictoriei #75anivictoriei #9mai #tinemminte #moldova #nemandrim #rossotrudnichestvo #rcnk #ari #centrulrus, poate fi distribuit pe rețelele de socializare. În plus, pot fi trimise link-uri pe paginile de Facebook, Odnoklassniki ale reprezentanței ”Rossotrudnicestvo” și Agenției Relații Interetnice, precum și la adresa de mail moldova-rcnk@yandex.com.

În cadrul acțiunii se va desfășura și un concurs pentru cele mai bune spoturi video, iar câștigătorii se vor alege cu premii. Acestea pot fi distribuite pe rețelele de socializare sau pot fi trimise prietenilor. 

„Proiectul are drept scop demonstrarea unității multinaționale a oamenilor care marchează Marea Victorie, care a fost obținută prin efortul comun al diferitor popoare, unite de o idee comună - salvarea Lumii de fascism”, - au menționat reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură din Chișinău.

De altfel, pe site-ul pobeda-2020.ru  există un panou interactiv cu opțiuni de karaoke și subtitrare a cântecului în limbile popoarelor Rusiei, fostelor țări URSS și alte altor state ale lumii. Acest panou va fi disponibil până în data de 7 mai. Special pentru această acțiune, în premieră au fost adunate traducerile piesei legendare în toate limbile de bază ale popoarelor Rusiei, fostelor state URSS, Europei și Asiei (au fost realizate peste 100 de traduceri).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0