Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Campania socială "Țara are nevoie de Terapie Intensivă", lansată în Moldova - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariRuslan Baltaga
Ruslan Baltaga - Sputnik Moldova
Abonare
În Republica Moldova a fost lansată campania socială "Țara are nevoie de Terapie Intensivă". Detalii despre acest proiect am aflat de la medicul, profesorul universitar și președintele Fundației Medicale "Valeriu Ghereg", Ruslan Baltaga.
Campania socială "Țara are nevoie de Terapie Intensivă", lansată în Moldova - detalii

Inspirați de colegii din România, Fundația Medicală "Valeriu Ghereg" din țara noastră a inițiat campania "Țara are nevoie de Terapie Intensivă", adresându-se cu apelul de a susține fortificarea capacităților serviciilor Anesteziologie Terapie Intensivă (ATI) pentru tratamentul pacienților critici cu COVID-19, dar și pentru a proteja personalul medical, fără de care pacienții nu vor putea fi tratați.

"Avem nevoie de echipamente individuale de protecție pentru cadrele medicale implicate în tratamentul pacienților critici cu COVID-19, teste pentru personalul medical de terapie intensivă, suplimentarea stocurilor de medicamente și materiale consumabile pentru îngrijirea pacienților", a declarat pentru Sputnik Ruslan Baltaga.

Grație donațiilor oferite de partenerii Fundației, de oamenii de afaceri, de organizațiile neguvernamentale și de persoanele fizice, lucrătorii medicali își pot desfășura activitatea în condiții mai bune în această perioadă dificilă, mai spune medicul.

Chișinău, martie 2020 - Sputnik Moldova
Societate
Pandemia COVID-19 determină companiile din Moldova să fie mai solidare - Detalii

"Mulți oameni de bună credință ne ajută. Au fost efectuate acțiuni de donare a măștilor, mănușilor, dezinfectante. De asemenea a fost asigurat transportul pentru personalul medical, în special pentru cei care locuiesc în suburbii", a subliniat profesorul universitar.

Cei care doresc să ajute personalul medical și să participe în campania "Țara are nevoie de Terapie Intensivă" o pot face accesând site-ul oficial viamed.md.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0