Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cristina Lesnic a vorbit cu beneficiarii Programului de Acțiuni pentru Reintegrarea Țării

© Sputnik / Miroslav RotariВице-премьер по реинтеграции Кристина Лесник
Вице-премьер по реинтеграции Кристина Лесник - Sputnik Moldova
Abonare
Viceprim-ministrul, Cristina Lesnic, a purtat discuții cu beneficiarii Programului de Acțiuni pentru Reintegrarea Țării.

CHIȘINĂU, 5 mai - Sputnik. Viceprim-ministrul pentru Reintegrare Cristina Lesnic i-a convocat în ședință pe beneficiarii de finanțare în cadrul Programului de Acțiuni pentru Reintegrarea Țării pentru anul 2020. Scopul a fost de a discuta particularitățile implementării proiectelor.

Милиция - Sputnik Moldova
Societate
Alexandru Pânzari și Cristina Lesnic au mers la Dubăsari: Vezi motivul

În acest an au fost selectate 42 din 120 de proiecte depuse, în sumă de 15 milioane de lei. Din acești bani, au fost alocate 5 milioane de lei pentru modernizarea instituțiilor din sistemul educațional, aproape 3 milioane de lei pentru reparația și dotarea instituțiilor administrative (de cultură, sport și medico-sanitare) și 6.2 milioane de lei pentru iluminarea stradală și reconstrucția apeductelor din localitățile situate în zona de securitate.

Viceprim-ministrul a felicitat beneficiarii pentru proiectele câștigătoare și a menționat tematica proiectelor depuse. În cadrul ședinței, Cristina Lesnic a informat despre procedurile de implementare a proiectelor și de raportare către Cancelaria de Stat (Biroul politici de reintegrare) și Ministerul Finanțelor și a îndemnat beneficiarii să asigure transparența asimilării fondurilor până la finele anului 2020.

Милиция - Sputnik Moldova
Societate
Proiecte pentru oameni de pe ambele maluri ale Nistrului: Ce prevede planul de reintegrare

Totodată, viceprim-ministra a sugerat ca în solicitările viitoare de finanțare să fie propuse proiecte mai inovative și cu impact direct asupra cetățenilor și a procesului de reintegrare. 

La fel, au fost aduse și exemple de bune practici ce țin de vizibilitate și informarea cetățenilor cu privire la etapa de implementare.

Beneficiarii de finanțare au putut depune dosarele de finanțare în perioada 01 ianuarie – 10 februarie 2020, acesta fiind al 12-lea apel de proiecte în cadrul Programului de Activități pentru Reintegrarea Țării. În total, în perioada 2011 – 2019, au fost finanțate 393 proiecte în valoare de 111.74 milioane lei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0