Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Filarmonica Naţională din Chișinău, în topul cele mai bune instituţii de cultură din CSI

© SputnikSvetlana Bivol
Svetlana Bivol - Sputnik Moldova
Abonare
În Moldova avem reprezentanți ai culturii apreciați la nivel internațional. De acest lucru ne putem convinge chiar și pe timp de pandemie. Recent, Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” s-a plasat în topul celor mai bune instituţii de cultură din CSI.
Filarmonica Naţională din Chișinău, în top cele mai bune instituţii de cultură din CSI
O platformă internațională din Sankt Petersburg a elaborat și a organizat un sondaj privind cele mai bune instituţii de cultură din Comunitatea Statelor Independente (CSI), unde au fost incluse filarmonici renumite din Moscova, Minsk, Sankt Petersburg, Armenia, Azerbaidjan, Kazahstan ș.a.

Îmbucurător este faptul că în urma acestui sondaj, Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” din Chișinău a ajuns în topul clasamentului.

"A fost surprinzător de plăcut să aflăm această noutate. De fapt, pentru noi este o onoare să avem o asemenea apreciere. Ne bucurăm enorm că organizatorii au remarcat activitatea și succesele instituției noastre", a declarat pentru Sputnik directorul general al Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici”, Svetlana Bivol.

Potrivit ei, printre criteriile principale de apreciere au fost remarcate calitatea concertelor susținute pentru spectatori, diversitatea genurilor, precum și activitatea instituției în perioada pandemiei.

Denis Roșca - Sputnik Moldova
Actori moldoveni - celebri în Rusia: Proiect de excepție creat de Denis Roșca

În acest context, Svetlana Bivol a ținut să le mulțumească colegilor săi care s-au dedicat în totalitate domeniului artistic și au contribuit la formarea istoriei Filarmonicii.

"Sincere mulțumiri dirijorilor ansamblurilor noastre minunate, muzicienilor talentați din orchestre și tuturor celor implicați în activitatea instituției noastre. Suntem mândri că împreună putem obține asemenea rezultate", a spus managerul.

De menționat că Filarmonica Națională "Serghei Lunchevici" a fost fondată în anul 1940, iar în decursul celor 80 ani de activitate ea a devenit una dintre cele mai importante instituţii de cultură din Republica Moldova, unde se desfășoară concerte impresionante ce cuprind cele mai diverse genuri: muzica academică, populară, muzica uşoară şi jazz. Aici şi-au început activitatea cele mai reprezentative colective din țară, printre care se numără ansamblurile „Joc”,  „Fluieraş”, „Lăutarii” și zeci de personalităţi notorii care ne-au dus faima în întreaga lume.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0