Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Companiile își reprofilează activitatea: Povestea unui antreprenor din Capitală

© Sputnik / Miroslav RotariSergiu Malai
Sergiu Malai - Sputnik Moldova
Abonare
COVID-19 a venit cu schimbări în lumea afacerilor din Republica Moldova.  Unii antreprenori și-au reprofilat afacerile pentru a supraviețui pe timp de criză.
Companiile își reprofilează activitatea: Povestea unui antreprenor din Capitală

Mai multe companii au renunțat la producțiile lor anterioare și au început să producă acele produse care în prezent sunt solicitate pe piață de către moldoveni. Este și cazul lui Sergiu Malai, fondatorul unei fabrici de confecție din Capitală. Antreprenorul susține că pe timp de pandemie, oamenii nu investesc în vestimentație, întrucât stau acasă și preferă să-și planifice bugetul astfel ca să le ajungă pentru alimentație și alte lucruri de primă necesitate.

Дом правительства РФ - Sputnik Moldova
Rusia
Guvernul Rusiei interzice cumpărarea mărfurilor străine la achizițiile de stat
Astfel, Sergiu Malai şi-a reprofilat afacerea sa şi actualmente confecţionează măşti de protecţie, care sunt atât de necesare pe piaţa autohtonă.

"Noi confecționăm măști acum pentru instituțiile medicale. Un agent economic a venit la noi cu această propunere, pentru că nu făcea față fluxului mare de solicitări. Pentru noi aceasta este o oportunitate bună de a supraviețui pe timp de criză", a menționat el.

Potrivit antreprenorului, la confecționarea măștilor lucrează șase persoane din compania sa. Zilnic, sunt confecționate aproximativ 1200 de măști. Sergiu Malai afirmă că acestea sunt confecționate doar din materie primă de calitate, care este importată.

"Avem materie primă pentru confecționarea câtorva zeci mii de măști. Ulterior nu știm dacă vom găsi materie primă calitativă și nici care vor fi prețurile acestora", a adăugat antreprenorul.

De asemenea, Sergiu Malai a menționat că în timpul apropiat măștile vor fi vândute și online, întrucât "tendința de a face cumpărături pe Internet a crescut semnificativ în ultima perioadă".

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0