Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

176 de moldoveni au revnit în țară cu ajutorul autocarelor

© Sputnik / Miroslav RotariПограничная полиция
Пограничная полиция - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Poliția de Frontieră informează că timp de 24 de ore aproape 2 300 de persoane au traversat frontiera țării noastre.

CHIȘINĂU, 3 mai – Sputnik. Potrivit Poliției de Frontieră, timp de 24 de ore, au traversat hotarele țării noastre 2 299 de persoane, dintre care 1 473 au fost înregistrate pe sensul de intrare în Republica Moldova. Cei mai mulți oameni au traversat frontiera cu România-663, la granița cu Ucraina au fost 468, dintre care 176 de cetățeni moldoveni au revenit din Polonia cu ajutorul a trei autocare și un autoturism.

Медицинский полис - Sputnik Moldova
Oficial: Moldovenii care revin în țară sunt obligați să achite polița de asigurare
 339 pasageri au intrat în țară prin Aeroportul Internațional Chișinău. Aceștia au venit cu ajutorul curselor charter din Germania și Italia. Nicio persoană nu a avut simptome de COVID-19.

În total, au fost completate și semnate 1 328 de declarații pe propria răspundere privind obligația achitării în termen de 72 de ore a poliței de asigurare medicală. 

Polițiștii de frontieră au înregistrat și mai multe nereguli. 10 persoane au depășit regimul de frontieră, iar o persoană a încălcat regulile de folosire a vinietelor. 

În același timp, oamenii continua să apeleze ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră. În total, s-au înregistrat 69 de apeluri. 

Центр инфекционных болезней ФГАУ НМИЦ здоровья детей готов к приему детей с COVID-19 - Sputnik Moldova
Societate
Veste bună: A doua zi sub o sută de noi cazuri în Moldova

În baza deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, din 17 martie este interzisă intrarea în Moldova a cetățenilor străini. Această restricție nu se referă la străini și apatrizii domiciliați sau care au premis de ședere în țara noastră. Li se permite intrarea și conducătorilor auto care efectuează transportarea mărfurilor, precum și echipajelor aeronavelor. Fac excepție și membrii misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova.

Tot din data de 17 martie a fost sistat traficul aerian pe Aeroportul Internațional Chișinău. Este posibilă doar efectuarea unor zboruri charter aprobate oicial de Comisia pentru Situații Excepționale. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0