Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Veste bună: A doua zi sub o sută de noi cazuri în Moldova

© Sputnik / Евгений Одиноков / Trecere la banca de fotografiiЦентр инфекционных болезней ФГАУ "НМИЦ здоровья детей" готов к приему детей с COVID-19
Центр инфекционных болезней ФГАУ НМИЦ здоровья детей готов к приему детей с COVID-19 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ministerul Sănătății a făcut publice informațiile cuy privire la evoluția pandemiei în Republica Moldova. Pornind de la acestea putem afirma că deja a doua zi continuă tendința de diminuare a infectare cu Covid-19: sub o sută de cazuri noi pe zi.

CHIȘINĂU, 2 mai – Sputnik. Și anume, astăzi au fost înregistrate doar 72 de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, asta după ce ieri, 1 mai, au fost înregistrate doar 83 de cazuri. De remarcat că în ultima zi a lunii aprilie, 30 aprilie, în Republica Moldova au fost înregistrate cu mult peste o sută de cazuri de COVID-19: 126.

Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova
Societate
Numărul bolnavilor tratați de COVID-19 la Soroca este în creștere
Astăzi, 2 mai, au fost înregistrate alte 72 cazuri noi de infecție cu noul coronavirus, după procesarea a 371 de probe. Dintre acestea, unul este de import, din Federația Rusă, și 71 cu transmitere locală. Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la  4052  cazuri.

Distribuția cazurilor COVID-19 după teritorii administrative: Chișinău - 22, Cahul - 7, Glodeni - 7, Bălți - 6, Dubăsari - 5, Hâncești - 4, Orhei - 4, Edineț - 3, Basarabeasca - 1, Cantemir - 1, Comrat - 1, Fălești - 1, Florești - 1, Ocnița - 1, Vulcănești -1. Totodată, alte 7 cazuri de infecție cu virusul COVID-19 au fost confirmate astăzi în Transnistria, numărul total de persoane infectate în această regiune fiind 467.

Din numărul total de cazuri din această zi, 13 sunt lucrători medicali: medici – 2, asistenți medicali – 6, personal auxiliar – 5. Cei mai mulți lucrători medicali confirmați cu noul coronavirus, sunt din cadrul SCM Bălți- 3 cazuri.

În total 1334 persoane au fost tratate, iar 124 au decedat din cauza COVID-19.

În data de 17 martie, a fost instituită stare de urgență pentru 60 de zile, mai exact până pe 15 mai, în legătură cu prevenirea răspândirii pandemiei de COVID-19.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0