Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Oficial: Moldovenii care revin în țară sunt obligați să achite polița de asigurare

© Sputnik / Miroslav RotariМедицинский полис
Медицинский полис - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovenii din diasporă sunt obligați să procure poliță de asigurare medicală atunci când revin acasă. O dispoziție în acest sens a fost adoptată de Comisia pentru Situații Excepționale.

Благодатный огонь доставили в Молдову из Иерусалима - Sputnik Moldova
Paștele 2020: Va fi sau nu adusă Lumina Sfântă în Moldova din Ierusalim
CHIȘINĂU, 1 apr – Sputnik.  Premierul Ion Chicu a anunțat că începând de astăzi și pe toată perioada stării de urgență, cetățenii Republicii Moldova, dar și străinii cu permis de ședere pe teritoriul țării noastre, care intenționează să traverseze frontiera de stat pe sensul de intrare și nu dețin statut de persoană asigurată medical, vor achita prima de asigurare obligatorie de asistență medicală în sumă fixă. În prezent, polița costă 4 056 de lei.

Premierul Ion Chicu a mai postat pe pagina sa de Facebook modelul de formular pe care va trebui să-l completeze moldovenii, dar și străinii cu permis de ședere în Moldova, care vin în țară pe cale terestră. Ei vor semna în mod obligatoriu Declarația pe propria răspundere privind obligația achitării în termen de 72 de ore a poliței de asigurare  medicală pentru anul 2020.

© Photo : Facebook / Ion ChicuFormularul pe care îl vor completa mldovenii la frontieră
Oficial: Moldovenii care revin în țară sunt obligați să achite polița de asigurare - Sputnik Moldova
Formularul pe care îl vor completa mldovenii la frontieră

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Societate
Alte trei localități intră în carantină, între care și două orașe
Poliția de Frontieră va verifica fiecare formular să fie completat corect, cu date veridice, iar toate listele le va expedia săptămânal Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

Totodată, persoanele care intenționează să vină în țară pe cale aeriană vor achita prima de asigurare obligatorie de asistență medicală, în sumă de 4 056 de lei, inclusiv prin intermediul sistemului guvernamental Mpay. Listele persoanelor vor fi prezentate săptămânal la CNAM.

În Republica Moldova, 353 de persoane sunt infectate cu Covid-19. În total, 22 de pacienți au fost tratați, printre care și doi copii. Până acum, patru oameni și-au pierdut viața din cauza cronavirusului.

Fluxul de știri
0