Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Avertizare ONU, „Pericol imediat”: 1,6 miliarde de oameni pot rămâne fără mijloace de trai

© REUTERS / Denis BalibouseONU
ONU - Sputnik Moldova
Abonare
Organizația Internațională a Muncii (OIM) a avertizat că aproximativ jumătate din forța de muncă a lumii prezintă un risc iminent de a-și pierde mijloacele de trai din cauza impactului economic sever al pandemiei de coronavirus.

BUCUREŞTI, 30 apr – Sputnik, Doina Crainic. Potrivit Organizației Internaționale a Muncii, 1,6 miliarde de lucrători, însemnând aproximativ jumătate din forța de muncă a lumii, şi-ar putea pierde mijloacele de trai din cauza impactului economic sever al pandemiei de coronavirus.

Sorin Ovidiu Vântu  - Sputnik Moldova
Sorin Vîntu: ”De ce să rămână România în UE? Ne-au ras tot și ne-au dat… Diktate!”
În cel mai recent raport al său, agenția ONU arată că cei mai afectați de efectele financiare ale pandemiei de Covid-19 sunt lucrătorii din zona „economiei informale”, incluzându-i pe angajații independenți și pe cei cu contracte de muncă pe termen scurt, potrivit RT.

„Se estimează că prima lună a crizei a avut ca rezultat o scădere cu 60% a veniturilor lucrătorilor informali la nivel global”, arată OIM, referindu-se la daunele economice cauzate deja de pandemie.

Criza tot mai gravă în multe zone ale lumii a lăsat peste 436 de milioane de companii confruntându-se cu dificultăţi financiare și o eventuală închidere, mai arată OIM, ceea ce va afecta în mod inevitabil lucrătorii. Raportul a enumerat sectoarele cele mai afectate, precum producția, serviciile hoteliere şi alimentare, comerțul cu ridicata și cu amănuntul și imobiliarele.

„Pentru milioane de lucrători, niciun venit înseamnă lipsă de mâncare, de securitate și oameni fără viitor”, a spus directorul general al OIM, Guy Ryder, cu privire la impactul dur al unei depresiuni economice.

Центральный рынок - Sputnik Moldova
Este în pericol securitatea alimentară a țării? Iată ce spune premierul Ion Chicu
El a adăugat că, potrivit datelor OIM, se așteaptă o creștere „masivă” a nivelului de sărăcie pe plan mondial, dacă guvernele nu vor recunoaşte necesitatea de a-și reconstrui economiile pe baza unor practici de lucru mai bune și de a nu încerca o „revenire la situaţia dinaintea pandemiei, a unei munci precare în folosul unei majorităţi”.

De când noul coronavirus a apărut în China la sfârșitul anului trecut, peste 3,1 milioane de cazuri au fost confirmate în întreaga lume și peste 216.000 de persoane au murit. Măsurile drastice de izolare pentru a limita răspândirea acesteia au avut un impact sever asupra economiei globale, ceea ce a determinat turbulenţe de piață și numeroase previziuni privind o recesiune severă în acest an.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0