Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sorin Vîntu: ”De ce să rămână România în UE? Ne-au ras tot și ne-au dat… Diktate!”

© Facebook / Sorin Ovidiu Vântu Sorin Ovidiu Vântu
Sorin Ovidiu Vântu  - Sputnik Moldova
Abonare
”A fost modalitatea prin care nemții au putut să-și anexeze, fără să tragă un foc de pistol, întreaga Europă… Ce ne-au dat acolo. Ce-am câștigat acolo?”

BUCUREȘTI, 30 apr – Sputnik. Interviu șocant luat de Ion Cristoiu lui Sorin Ovidiu Vîntu, poate cel mai cunoscut – și sigur cel mai controversat om de afaceri român.

Adrian Năstase - Sputnik Moldova
Năstase: Criza Uniunii Europene – ”Dezamăgire după aderare. Chiar un regret că am aderat”
Sorin Vîntu a ieșit recent din penitenciar, unde a suportat un fel de pedeapsă ”revolving” - la care se tot adăugau ani imediat ce o condamnare se apropia de final. Dar, chiar în această perioadă grea, Sorin Vîntu a fost activ, creând un blog de mare succes, cu articole citite de milioane de români.

De fapt, când spui Vîntu… spui șocant – pentru că așa poate fi catalogat stilul său cinic și original, inteligența sa vie, mereu atentă la detalii pe care nimeni nu le observă.

Actualmente, Vîntu pare a fi un fel de ”Contele de Monte Cristo”, poate dornic să se răzbune – dar sigur volnic să dea o lecție! O lecție de cum se creează o nouă elită politică, dar și una de afaceri și chiar de manageri sociali. Iar SOV a și pus la cale un proiect – ”Clubul de Business și Politică SOV”, o structură complexă pe care se declară dispus să o finanțeze cu o sumă generoasă.

Dar, vă propun să citiți sau să urmăriți interviul integral, pe ”Blogul lui Ion Cristoiu”, iar acum să vedem o teorie extrem de controversată pe care Vîntu o susține: RomExit. Adică ieșirea României din Uniunea Europeană.

Ion Cristoiu a atacat subiectul referindu-se la o postare a lui Sorin Vîntu. Iată dialogul cu replici scurte, la obiect, specific lui Vîntu.

Ion Cristoiu: Ați avut o postare șocantă în care pledați pentru RomExit. De ce să iasă România din Uniunea Europeană?

Sorin Ovidiu Vîntu: De ce să rămînă?

Ion Cristoiu: Vă întreb?

Sorin Ovidiu Vîntu: De ce să rămînă, Excelență?

Ion Cristoiu: Pentru că, ca să mă exprim în termenii lui Klaus Iohannis, ne dau niște bani.

Sorin Ovidiu Vîntu: Care bani?

Ion Cristoiu: Asta cam așa e? Întrebați-l pe el.

Și acum Sorin Vîntu se dezlănțuie, expunând o teorie cât se poate de interesantă – și pe alocuri verificabilă:

”Dragul meu, Uniunea Europeană este o construcție care n-are nici o legătură cu ideea fundamentală pornită de la vechii francmasoni”, spune Vîntu, explicând sec – ”A fost modalitatea prin care nemții au putut să-și anexeze, fără să tragă un foc de pistol, întreaga Europă”.

Iar acum vine capitolul România – și ce mai căutăm noi în combinația devenită proprietate germană?

”Culmea s-a ajuns până acolo încât ne rugam de nemți „Luați-ne și pe noi?””, spune Vîntu, întrebând dur și direct – ”Ce ne-au dat acolo. Ce-am câștigat acolo? Ne-au ras toate bogățiile, alea pe care le puteau rade, ne-au luat toată forța de muncă și nu ne-au dat absolut nimic în schimb, ba ne-au dat: Diktate. Diktate, Excelență. Poate vă mai amintiți termenul. Inadmisibil”.

Întrebarea concluzivă este ”Cât de proști pot fi politicienii români să accepte toate lucrurile astea? Cât de proști?”.

Aici este de lipit un alt scurt dialog pe tema elitelor – de fapt a lipsei elitelor și a apariției acestor ”cât de proști” de care vorbea Vîntu.

Ion Cristoiu: De ce n-avem elită politică domnule Sorin Ovidiu Vântu?

Sorin Ovidiu Vîntu: Începuse să se construiască, să se contureze, în momentul în care a venit uraganul peste România, au distrus toate centrele de putere, au fost arestați oameni politici, oameni de afaceri, locali, centrali.

Concluzia: ”Ăsta a fost un plan, dacă vrei să cucerești o țară îi distrugi elita, îi distrugi ce are mai tare”.

Așa cum, spuneam, un interviu care merită citit integral, dincolo de prejudecățile în privința acestui personaj unic, Sorin Vîntu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0