Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Alegerile prezidențiale: Igor Dodon anunță când vor avea loc

© Photo : Facebook / Igor DodonPreședintele Dodon a promulgat Legea Bugetului
Președintele Dodon a promulgat Legea Bugetului - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a vorbit astăzi despre alegerile prezidențiale și când ar putea fi organizate.

CHIȘINĂU, 1 mai – Sputnik. Alegerile prezidențiale vor avea loc în acest an. Despre aceasta a anunțat președintele Republicii Moldova în cadrul platformei „Președintele răspunde”.

”Eu nu văd nici un impediment pentru a fi anulate sau amânate pentru anul viitor și vor fi alegeri directe ale președintelui”, a precizat Dodon.

Igor Dodon şi Klaus Iohannis - Sputnik Moldova
Politică
Mesajul președintelui Dodon adresat președintelui Iohannis și poporului român
Mai mult, acesta spune că scrutinul prezidențial se va desfășura în perioada 23 octombrie-23 noiembrie, o dată exactă a procedurii de vot urmând să fie stabilită de Parlamentul Republicii Moldova.

Iar dacă va candida sau nu pentru următorul scrutin prezidențial, Igor Dodon spune că va prezenta poziția socialiștilor în acest sens după ce va trece pandemia coronaviruslui.

Amintim, ultimul scrutin prezidențial a avut loc în 2016. Primul tur a avut loc pe data de 30 octombrie 2016, iar cel de-al doilea a fost organizat pe 13 noiembrie. Este pentru prima dată din anul 2000 când Președintele Republicii Moldova a fost ales prin vot direct de cetățeni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0