Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mesajul președintelui Dodon adresat președintelui Iohannis și poporului român

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a adresat un mesaj de mulțumire președintelui Klaus Iohannis și poporului român pentru ajutorul acordat Chișinăului în lupta cu COVID-19.

CH, 1 mai - Sputnik, Daniela Porovăț. Igor Dodon a transmis României un mesaj care se intitulează ”Prietenul la nevoie se cunoaște”.

”Vreau să aduc mulțumiri speciale poporului român și personal președintelui României, Klaus Iohannis, pentru suportul acordat Republicii Moldova. Suntem recunoscători pentru acest ajutor umanitar binevenit, în valoare de 3,5 milioane de euro, care presupune 500 mii de măști, 50 mii de combinezoane și un set important de medicamente. Totodată, cel mai valoros ajutor pentru noi în această perioadă sunt medicii români care au ajuns ieri la Chișinău pentru a ne oferi o mână se sprijin în lupta împotriva Covid-19”, a spus Igor Dodon în postarea sa.

Președintele de la Chișinău a amintit și de emisiunea sa „Președintele Răspunde”, în care a apreciat în mod aparte sprijinul care vine din partea vecinilor și partenerilor Republicii Moldova, mai ales că și aceste țări trec prin propriile perioade dificile.

”Știu că România a fost mereu alături de noi, iar țările noastre sunt legate nu doar prin spațiul geografic și cultural comun, dar și prin aceeași viziune de modernizare și dezvoltare în spirit european”, se mai arată în mesajul președintelui Dodon.

El a arătat că ceea ce contează cu adevărat în dialogul dintre ambele state este accentul pe bunăstarea și securitatea cetățenilor noștri, departe de zona tipic geopolitică.

”Iar astfel de momente de întrajutorare arată că frații noștri de peste Prut sunt săritori la nevoie, sunt adevărați parteneri strategici ai Republicii Moldova și noi, din partea noastră, vom opta în continuare pentru consolidarea acestor bune relații în toate domeniile”, a fost mesajul de recunoștință al președintelui Dodon pentru România.

România va dona Republicii Moldova echipamente pentru combaterea pandemiei de COVID-19. Este vorba despre echipamente medicale: 500 de mii de măști de protecție, 50 de mii de combinezoane, medicamente care sunt utilizate în tratamentul bolnavilor de COVID-19.

De asemenea, o echipă compusă din compusă din 42 de medici și 10 paramedici români va desfășura, timp de 15 zile, activități de acordare a asistenței medicale și îngrijire a pacienților diagnosticați cu COVID-19, precum și misiuni de instruire a personalului medical din unități sanitare din Bălți, Chișinău și Cahul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0