Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Și mai multă libertate: Iată ce va fi permis să facem de luni - dispoziția integrală a CSE

© Sputnik / Anatolii Kiriakлюди вышли на прогулку в парк во время карантина
люди вышли на прогулку в парк во время карантина  - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia pentru Situații Excepționale s-a întrunit aseară în ședință și a anulat mai multe restricții impuse în perioada stării de urgență.

CHIȘINĂU, 29 apr - Sputnik. Începând cu data de 4 mai, în perioada stării de urgență, instituțiile bugetare vor activa în regim special, cu achitarea integrală a salariului pentru toţi angajaţii cu raporturi de muncă depline. Tot de luni, un șir de companii din domeniul alimentației publice își vor relua activitatea. 

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Societate
Dodon: Dacă nu vom respecta recomandările, vom reveni la restricții mai dure

O decizie în acest sens a fost luată în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații de Urgență. Potrivit dispoziției nr.24 din 29 aprilie, tot de luni, 4 mai, se va relua comerțul cu amănuntul a tuturor tipurilor de mărfuri și produse în unitățile comerciale, cu excepția celor amplasate în centre comerciale, în piețe, la aeroport și în porturi, precum și în punctele internaționale de trecere a frontierei de stat.

După ce Comisia pentru Situații Excepționale a permis comercializarea produselor la pachet și în regim catering în unitățile de alimentație publică, acum și unitățile ce comercializează produse de patiserie, panificație și alte produse alimentare cu vânzare la geam își vor relua activitatea. 

Și în benzinării va fi permisă comercializarea produselor alimentare la pachet cu excluderea posibilității de consumare a acestora în incinta unității. Toate aceste activități vor fi posibile cu asigurarea obligatorie a respectării normelor pentru reducerea răspândirii infecţiei COVID-19.

Ludovic Orban - Sputnik Moldova
Societate
Medicii români, în drum spre Chișinău: Premierul Orban anunță că vor ajunge și donații

Totodată, s-a decis scutirea de taxe și proceduri vamale și TVA a unor loturi de produse medicale donate Ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale.

CSE a autorizat câteva curse auto pentru repatrierea a cetățenilor Republicii Moldova aflați la hotarul dintre Polonia și Ucraina. De asemenea, se sistează circulația transportului public din municipiile Chișinău și Bălți în zilele de 1-3 mai 2020. 

Tot ieri a fost luată decizia de a sista regimul de carantină în satul Carahasani din raionul Ştefan Vodă și s-a prelungit până în data de 4 mai 2020 termenul de sistare a activității Instituției Medico-Sanitare Publice Spitalul Raional Ştefan Vodă. 
Dispoziția nr. 24 adoptată de CSE poate fi găsită aici.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0