Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Medicii români, în drum spre Chișinău: Premierul Orban anunță că vor ajunge și donații

© Photo : Guvernul RomânieiLudovic Orban
Ludovic Orban - Sputnik Moldova
Abonare
Patruzeci și doi de medici și asistenți români au pornit într-o misiune în Republica Moldova ca să sprijine personalul medical de aici în lupta împotriva coronavirusului. Premierul României i-a transmis un mesaj echipei care vine în țara noastră.

BUCUREȘTI, 30 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Premierul României, Ludovic Orban, le-a transmis medicilor că au aprecierea și respectul său.

Șeful Executivului de la București și alți membri ai Guvernului au fost prezenți astăzi dimineață la Iași, acolo unde au participat la îmbarcarea unei echipe formate din 42 de medici și asistenți medicali care au plecat în misiune în Republica Moldova pentru a sprijini personalul medical împotriva COVID-19.

Ludovic Orban a anunțat că Guvernul va aproba în cursul acestei zilei fondurile necesare donațiilor medicale pentru Republica Moldova.

”Vă mulțumesc foarte mult pentru efortul pe care îl faceți. Vreau să știți că aveți aprecierea și respectul meu pentru faptul că v-ați implicat în această misiune umanitară fraternă pentru frații noștri de peste Prut, care se află într-o situație dificilă. Vă mulțumesc că ați acceptat să îi sprijinim și, practic, să vă folosiți toată experiența, talentul și energia pentru a-i vindeca. Reprezentați România cu cinste și faceți un lucru extrem de benefic atât pentru România, cât și pentru Basarabia. Vă doresc drum bun! Vă doresc să aveți ocazia de a face bine semenilor noștri și prin această misiune să arătăm că suntem mai aproape unii de alții”, a transmis Orban medicilor plecați în misiune.

Cu acest prilej, premierul a anunțat că astăzi, în cadrul ședinței de Guvern, va fi adoptată o decizie privind alocarea unei sume importatne de bani pentru o donație făcută Republicii Moldova. Este vorba despre materiale, echipamente, medicamente, substanțe medicale necesare în lupta cu pandemia de coronavirus.

”Va fi vorba de 500.000 de măști FFP2 și FFP3, 50.000 de combinezoane, medicamente necesare pacienților cu COVID-19. În urma dumneavoastră vor veni și ajutoare substanțiale pentru cei care au nevoie din Republica Moldova”, a adăugat Orban.

Medicii și asistenții din România urmează să ajungă astăzi la ora 13:00 la Chișinău.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0