Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dodon: Dacă nu vom respecta recomandările, vom reveni la restricții mai dure

© Photo : Miroslav RotariIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova a făcut declarații de presă după discuții cu premierul Ion Chicu, dar și cu reprezentanții Centrului Unic de Comandă.

CHIȘINĂU, 29 apr – Sputnik. Suntem sub plafonul estimat de cazuri active de 3 mii de cazuri, iar dacă acest ritm se va menține și în următoarea perioadă, unele restricții impuse în perioada stării de urgență vor fi scoase.

Милиция - Sputnik Moldova
Societate
Proiecte pentru oameni de pe ambele maluri ale Nistrului: Ce prevede planul de reintegrare

Precizarea a fost făcută de șeful statului Igor Dodon, după ședința Centrului Unic de Comandă din această seară.

Potrivit lui, de luni de când a fost permisă activitatea unităților comerciale, iar oamenii se pot plimba prin parcuri, încălcări grave de respectare a regulilor sanitaro-epidemiologice nu au fost înregistrate. Chiar și așa, Dodon atenționează populația să înțeleagă că nu este vorba de o relaxare a restricțiilor.

„Vedem că în unele zile cifrele sunt în creștere. Situația se gestionează, dar suntem încă în zona de risc. Deaceia vreau să vă atenționez că în cazul nerespectării recomandărilor autorităților vom fi nevoiți să revenim la unele restricții mai dure în următoarea perioadă”, a declarat președintele.

Inspectoratul Național de Patrulare al IGP - Sputnik Moldova
Societate
Chicu: "Noi nu vom cade pradă celor care visează la anii '90"- Iată contextul declarației

Totodată, Igor Dodon iformează că în urma unei discuții cu premierul Ion Chicu s-a luat decizia ca deținătorii de patentă care în această perioadă nu activează să aibă dreptul la ajutor de șomaj, care constituie 2775 de lei. O decizie clară în acest sens va fi luată astăzi în cadrul Comisiei pentru Situații Excepționale.  

Președintele a mai vorbit și despre acordul de creditare de la Federația Rusă. Dodon susține că în cazul în care un acord de împrumut se blochează, bugetul va pierde peste 4 miliade de lei, bani destinați pentru drumuri, sistemul medical, pentru susținerea agenților economici și suplimente pentru subvenționarea agriculturii, dar și pentru plățile sociale.  

În context, șeful statului cheamă opoziția și toți cei interesați să se așeze la masa de discuții vedea cum să fie aprobat creditul rus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0