Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldovenii care au revenit din Franța cu autocarele au trecut frontiera pe jos - Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariРумыния контрольно пропускной пункт
Румыния контрольно пропускной пункт - Sputnik Moldova
Abonare
Prin punctul de trecere a frontierei Leușeni au fost înregistrați 239 de cetățeni moldoveni care s-au întors din Franța. Aceștia au trecut frontiera pe jos.

CHIȘINĂU, 29 apr  - Sputnik. Potrivit Poliției de Frontieră, în timp de 24 de ore au traversat hotarele țării noastre 2 589   de persoane, dintre care 1 627 au fost înregistrate pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Cei mai mulți oameni au traversat frontiera moldo-română - 925 de persoane, la granița cu Ucraina au fost înregistrate 508 de persoane, iar 194 de pasageri au intrat prin Aeroportul Internațional Chișinău.

Cele mai tranzitate puncte terestre de trecere a frontierei pe sensul de intrare în Republica Moldova au fost în ultimele 24 de ore:

  • Leușeni – 770 de traversări;
  • Sculeni – 91 de traversări;
  • Tudora – 168 de traversări;
  • Otaci – 206 traversări;
  • Aeroportul Chișinău - 194 traversări persoane (rute charter);

Polițiștii de frontieră au documentat un moldovean pentru că nu a respectat măsurile de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice; o persoană a încălcat regimul zonei de frontieră; un conducător auto a încălcat regulile de folosire a vinietelor.

Международный аэропорт Кишинева  - Sputnik Moldova
Societate
Informații de la Poliția de Frontieră: Cursă charter din Austria cu doi pasageri

În toate punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 2 589 de persoane. De asemenea, au fost completate 1 627 de fișe epidemiologice individuale și au fost semnate 1 326 de declarații pe propria răspundere privind obligația achitării în termen de 72 de ore a primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul 2020. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19.

La intrarea în țară prin punctul de trecere a frontierei Leușeni au fost înregistrați cei 239 de cetățeni moldoveni care se întorceau din Franța. Până în Punctul de trecere a frontierei Albița (Ro) au fost transportați cu trei autocare, iar trecerea frontierei moldo-române a fost realizată pe jos.

Money - Sputnik Moldova
Societate
Captură record la vamă: Peste 1,5 milioane de euro ascunse în habitaclul unui camion

În timpul controlului de frontieră, fiecare conațional a completat fișa epidemiologică și a semnat declarațiile pe propria răspundere privind regimul de autoizolare pentru 14 zile, dar și cea de achitare a primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală pentru anul 2020.  La ieșirea din punctul de trecere a frontierei Leușeni cetățenii au fost preluați de patru autocare pentru deplasare pe teritoriul țării.

Oamenii continua să apeleze la Linia Verde a Poliției de Frontieră. În total, s-au înregistrat 115 de apeluri. Cetățenii întreabă cum se circulă la frontierele de stat, care sunt condițiile pentru traversare și riscurile la care se expun în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Fluxul de știri
0