Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Captură record la vamă: Peste 1,5 milioane de euro ascunse în habitaclul unui camion

CC0 / Pixabay / artbaggage / Money
Money - Sputnik Moldova
Abonare
Ofițerii Serviciului Vamal și cei ai Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au deconspirat o schemă de contrabandă cu valută străină.

CHIȘINĂU, 20 apr - Sputnik. Captură record de valută străină la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița. În habitaclul unui autocamion, forțele de ordine au găsit 1.570.660 de euro. Suma fabuloasă a fost descoperită în timpul controluluiu vamal pe sensul de intrare în țară. 

camion alcool - Sputnik Moldova
Societate
Contrabandă cu marfă din China la Vama Tudora - Video

Banii au fost împachetați și sigilați, iar actualmente sunt păstrați în camera corpurilor delicte a Serviciului Vamal. Camionul aparține unei companii autohtone de transport internațional de mărfuri.

Imediat după ce a fost descoperită suma de bani, procurorii l-au reținut pe șoferul care conducea vehiculul - un moldovean în vârstă de 36 de ani. Tot astăzi, Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana a emis un mandat de arest la domiciliu pentru 30 de zile pe numele conducătorului auto. Procurorii, care au cerut plasarea bănuitului în arest preventiv, vor contesta hotărârea instanței la Curtea de Apel Chișinău.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru tentativă de contrabandă a bunurilor valoarea cărora depășește 200 de salarii medii lunare pe economie.

Anchetatorii urmează să stabilească proveniența banilor, statele care au fost tranzitate pentru a aduce în țară suma impunătoare de bani și persoanele implicate în schema criminală. Cei vinovați riscă până la 10 ani de închisoare.

Serviciul Vamal precizează că aceasta este una dintre cele mai mari capturi de bani la frontieră înregistrată în ultimii ani. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0