Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Informații de la Poliția de Frontieră: Cursă charter din Austria cu doi pasageri

© Sputnik / Miroslav RotariМеждународный аэропорт Кишинева
Международный аэропорт Кишинева  - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții Poliției de Frontieră informează câți cetățeni au revenit în Moldova timp de 24 de ore.

CHIȘINĂU, 27 apr - Sputnik. Potrivit Poliției de Frontieră, timp de 24 de ore au traversat hotarele țării noastre 1.511 persoane, dintre care 861 au fost înregistrate pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Cei mai mulți oameni au traversat frontiera moldo-română - 525 de persoane, la granița cu Ucraina au fost 334 de persoane, iar doi pasageri au fost înregistrați la Aeroportul Internațional Chișinău. Ei au fost repatriați din Austria cu ajutorul unei curse charter, care a fost operată în pofida numărului mic de solicitări. 

Cele mai tranzitate puncte terestre de trecere a frontierei pe sensul de intrare în Republica Moldova au fost:

  • Leușeni – 421 de traversări;
  • Sculeni – 65 de traversări;
  • Tudora – 150 de traversări;
  • Otaci – 115 traversări;
  • Giurgiulești - Galați – 52 de traversări.

Polițiștii de frontieră au identificat 23 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și ale regimului punctelor de trecere. Cinci cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova. În plus, au fost înregistarte cinci contravenții privind încălcarea regimului special în condiții de stare excepțională. S-a înregistrat și un caz de trafic ilicit de mărfuri.

Самолет - Sputnik Moldova
Prețuri mai mici la biletele de avion: Iată cât costă cele pentru noile curse charter

În toate punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 1.511 persoane. De asemenea, au fost completate 861 de fișe epidemiologice individuale și au fost semnate 645 de declarații pe propria răspundere privind obligația achitării în termen de 72 de ore a primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul 2020.

Oamenii continua să apeleze la Linia Verde a Poliției de Frontieră. În total, s-au înregistrat 55 apeluri. Cetățenii întreabă cum se circulă la frontierele de stat, care sunt condițiile pentru traversare și riscurile la care se expun în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Fluxul de știri
0