Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Chicu: "Noi nu vom cade pradă celor care visează la anii '90"- Iată contextul declarației

© Sputnik / Miroslav RotariInspectoratul Național de Patrulare al IGP
Inspectoratul Național de Patrulare al IGP - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul de Interne, Pavel Voicu, a anunțat că urmează să fie procurate mașini noi pentru polițiști. Potrivit ministrului, banii vor fi oferiți în cadrul unui program semnat încă în 2016 cu Uniunea Europeană.

CHIȘINĂU, 29 apr. – Sputnik. La ședința Guvernului de astăzi, premierul Ion Chicu i-a solicitat ministrului de Interne, Pavel Voicu, să comenteze informațiile apărute în presă cu privire la mașinile noi care urmează să fie procurate de MAI. Voicu a declarat că banii vin dntr-un proiect european, iar dacă nu vor fi utilizați, atunci se vor pierde în zadar. 

Pavel Voicu  - Sputnik Moldova
Societate
Voicu, despre starea în care se află sectoarele de poliție din țară: Ce urmează - Video

"Conform strategiei de dezvoltare a poliției, între anii 2016-2020 este prevăzut un proiect cu susținerea partenerilor noștri de dezvoltare. Urmează în etape și prima etapă a fost anul 2017, a doua etapă în 2018 și acum a treia etapă este să procurăm aceste mijloace de transport. Urmează să procurăm aceste automobile, iar la sfârșitul anului va fi făcută evaluarea din partea partenerilor noștri de dezvoltare și acești bani să fie restituiți Republicii Moldova. În cazul în care nu evaluăm această sumă, urmează să fie date peste ca și alte benefiii de care beneficiză MAI, fiindcă nu se realizeaz acel plan de acțiuni comun cu UE", a declarat Pavel Voicu.  

Premierul Ion Chicu a reiterat că banii care vin din proiectele internațonale trebuie valorificați la timp. 

"Acei bani nu pot fi utilizați în alte scopuri, de aceea sunt utilizați așa cum a fost agreat la momenul lansării acelor proiecte. Pe de altă parte, speranța unora că poliția va rămâne fără mijloace necesare pentru activitate trebuie să fie risipită, nu vom ajunge ca în anii 90 când poliția nu avea mașini ca să urmeărească infractorii. Completarea bazei cu tehnică militară pentru poliție trebuie să rămână o prioritate și nu cădem noi pradă diferitor speculații pentru unii care visează la anii 90", a menționat Ion Chicu.

Proiectul privind procurarea automobilelor pentru Ministerul de Interne este de circa un milion de euro. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0