Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovenii continuă să revină pe meleagurile natale: Câți oameni au trecut granița

© Photo : Facebook/Poliția de Frontieră Poliția de Frontieră
Poliția de Frontieră  - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții Poliției de Frontieră informează că mii de moldoveni au revenit în ultima perioadă acasă. Câți oameni au traversat frontierele țării noastre timp de 24 de ore.

CHIȘINĂU, 28 apr  - Sputnik. Potrivit Poliției de Frontieră, în timp de 24 de ore au traversat hotarele țării noastre 2 258 de persoane, dintre care 1 336 au fost înregistrate pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Международный аэропорт Кишинева  - Sputnik Moldova
Societate
Informații de la Poliția de Frontieră: Cursă charter din Austria cu doi pasageri

Cei mai mulți oameni au traversat frontiera moldo-română - 732 de persoane, la granița cu Ucraina au fost înregistrate 426 de persoane, iar 178 de pasageri au intrat prin Aeroportul Internațional Chișinău.

Amintim că pe 27 aprilie curent, 168 cetățeni moldoveni au fost repatriați din Republica Italiană cu cursa charter Roma-Chișinău, autorizată de Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.

Repatrierea a fost organizată cu eforturile comune ale Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ambasadei Republicii Moldova în Italia, precum și companiei WizzAir. Lista pasagerilor a fost întocmită în conformitate cu prevederile Comisiei pentru Situații Excepționale, prioritate fiind acordată familiilor cu copii, studenților, persoanelor aflate la tratament medical, turiștilor, altor categorii de concetățeni defavorizați, inclusiv lucrătorilor sezonieri.

Cele mai tranzitate puncte terestre de trecere a frontierei pe sensul de intrare în Republica Moldova au fost în ultimele 24 de ore:

  • Leușeni – 568 de traversări;
  • Sculeni – 116 de traversări;
  • Tudora – 141 de traversări;
  • Otaci – 197 traversări;
  • Tudora - 141 de traversări;
  • Aeroportul Chișinău - 178 traversări persoane (rute charter);

Polițiștii de frontieră au documentat un moldovean pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice. O altă persoană a fost documentată pentru că a încălcat regimul zonei de frontieră, iar un conducător auto - pentru că nu a respectat regulile de exploatare a vehiculelor.

Международный аэропорт Кишинева  - Sputnik Moldova
Societate
Repatrierea moldovenilor: Alte 8 curse charter în perioada 27 aprilie - 3 mai

În toate punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 2 258 de persoane. De asemenea, au fost completate 1 336 de fișe epidemiologice individuale și au fost semnate 1 112 de declarații pe propria răspundere privind obligația achitării în termen de 72 de ore a primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul 2020. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19.

Alți 118 moldoveni au revenit în țară din Federația Rusă prin culoarul de tranzit al teritoriului Ucrainei. Aceștia au intrat în țară prin punctul de trecere a frontierei Otaci.

Oamenii continua să apeleze la Linia Verde a Poliției de Frontieră. În total, s-au înregistrat 131 de apeluri. Cetățenii întreabă cum se circulă la frontierele de stat, care sunt condițiile pentru traversare și riscurile la care se expun în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Fluxul de știri
0