Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Industria auto, unul dintre sectoarele cheie pentru restabilirea economiei

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин провел заседание Совбеза РФ
Президент РФ В. Путин провел заседание Совбеза РФ - Sputnik Moldova
Abonare
Industria auto rusească reprezintă un sector economic extrem de important în restabilirea economică a țării, a declarat vineri Vladimir Putin la o ședință cu reprezentanții întreprinderilor din acest domeniu.

CHIȘINĂU, 25 apr – Sputnik. Industria auto rusească trebuie să devină una din ramurile cheie pentru restabilirea economiei rusești, consideră președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Президент РФ В. Путин выступил с обращением к гражданам - Sputnik Moldova
Rusia
Adresarea lui Vladimir Putin: Noi măsuri pentru sprijinirea economiei - Video

Șeful statului rus a organizat o ședință în regim de videoconferință cu reprezentanții întreprinderilor din această sferă pentru a discuta modalitățile de acordare a sprijinului din partea statului în condițiile crizei provocate de pandemie.

“Sunt convins, ca și în cazul sferei construcțiilor, industria auto are capacitatea să devină unul din sectoarele de bază pentru restabilirea întregii economii”, a declarat Putin vineri la o ședință cu reprezentanții industriei auto rusești.

În opinia liderului rus, este importantă stabilirea unei orientări strategice a acestui sector economic și asigurarea dezvoltării lui durabile.

“Evident, în pofida gravității situației curente, trebuie să întrevedem niște direcții strategice ale dezvoltării industriei auto, să construim activități de parteneriat între afaceri, regiuni, instituții federale pentru a asigura o dezvoltare durabilă pe termen lung, niște legături solide în tot lanțul de producție”, a declarat Putin.

Totodată el a menționat că industria auto rusească dispune de experiență în depășirea situațiilor de criză economică, inclusiv în perioada 2008-2009, iar astăzi este necesar să se stabilească parametrii de susținere a ramurii.

Le Kremlin de Moscou - Sputnik Moldova
Rusia
Putin a dispus elaborarea unui program de dezolvare a tehnologiilor nucleare

“Dispunem de niște experiențe de susținere anticriză a industriei auto, mulți din colegii care au activat atunci își amintesc de 2008-2009, inclusiv de criza globală care a afectat lumea întreagă. Atunci soluțiile bine direcționate au permis producătorilor să depășească perioada dificilă”, a spus președintele.

În același timp, el a subliniat importanța asigurării activității de producție, păstrarea locurilor de muncă, în condițiile respectării măsurilor sanitare și de profilaxie.

“Este foarte important ca, în condițiile respectării tuturor măsurilor sanitare, profilactice, să asigurăm o activitate stabilă a industriei auto, să le acordăm un sprijin producătorilor și, mai întâi de toate, o cerere la producție, pentru a păstra locurile de muncă și veniturile, pentru a păstra cadrele de calificare înaltă”, a conchis șeful statului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0