Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Adresarea lui Vladimir Putin: Noi măsuri pentru sprijinirea economiei - Video

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин выступил с обращением к гражданам
Президент РФ В. Путин выступил с обращением к гражданам - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În noua sa adresare către cetățenii ruși, Vladimir Putin a anunțat noi măsuri care urmează a fi întreprinse pentru a combate criza provocată de epidemia de COVID-19.

CHIȘINĂU, 15 apr - Sputnik. Vladimir Putin la începutul ședinței online cu membrii Guvernului a propus o serie de noi măsuri pentru susținerea economiei și businessului în condițiile crizei provocate de pandemia de coronavirus.

Astfel, șeful statului rus a dat instrucțiuni ca să fie adăugate pe lista celor mai afectate sectoare companiile care vând cu amănuntul produse nealimentare.

În plus, Putin a mai venit cu următoarele propuneri:

  • Să se ofere întreprinderilor mici și mijlocii oportunitatea de a primi ajutor gratuit direct de la stat în cuantumul salariului minim pentru un angajat, cu condiția ca să fie păstrate locurile de muncă la cel puțin 90% din personal la 1 aprilie.
  • Să fie definitivată lista întreprinderilor care formează un sistem pe baza unor parametri inteligibili, și să se acorde unor astfel de companii împrumuturi pentru reînnoirea capitalului de lucru cu subvenții la rata de bază a Băncii Centrale.
  • Să se aloce 200 de miliarde de ruble pentru subvenționarea bugetelor regionale. Subiecții vor putea cheltui acești bani pentru necesități stringente.
  • Alocarea a peste 23 de miliarde de ruble pentru sprijinirea industriei aviației.
  • Calcularea a nu mai puțin de 75% din împrumuturile salariale acordate de Vneș Ekonom Bank pentru a reduce riscurile pentru băncile comerciale și a crește disponibilitatea creditelor. Extindeți aceste împrumuturi la întreprinderile mijlocii și mari din sectoarele afectate ale economiei.

Atenționarea lui Vladimir Putin pentru demnitarii ruși: Situația se schimbă constant>>>

Totodată, șeful statului rus a precizat că în viitorul apropiat vor fi examinate și sprijinul care trebuie acordat industriei constructoare de mașini și agriculturii, a industriei ușoare și alte ramuri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0