Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a dispus elaborarea unui program de dezolvare a tehnologiilor nucleare

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaLe Kremlin de Moscou
Le Kremlin de Moscou - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Putin a însărcinat guvernul rus să elaboreze un program național de dezvoltare a științelor și tehnologiilor nucleare.

BUCUREȘTI, 16 apr – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a însărcinat guvernul să elaboreze și să aprobe într-un termen de trei luni un program de dezvoltare a științei și tehnologiilor nucleare în Rusia până în anul 2024, decretul șefului statului a fost publicat pe portalul oficial al actelor juridice.

Города мира. Нью-Йорк - Sputnik Moldova
Expert militar, despre ”bănuielile” americane: Odată deja s-au dat de gol
Potrivit documentului semnat, programul complex “Dezvoltarea tehnicii, tehnologiilor și studiilor științifice în domeniul utilizării energiei nucleare în Rusia până în anul 2024” este destinat, inclusiv, asigurării securității energetice a Rusiei.

Guvernul Federației Ruse urmează să elaboreze și să aprobe în decurs a trei luni acest program.

Comanditarul de stat și coordonatorul programului va fi corporația de stat “Rosatom”.

De asemenea, în program au fost inclus direcții precum tehnologiile a energiei nucleare cu două componente cu un ciclu nuclear închis al combustibilului nuclear, tehnologii de fuziune termonucleare controlate și tehnologii de plasmă inovative, dezvoltarea a unor noi materiale și tehnologii ale sistemelor energetice ale viitorului, proiectarea și construcția a blocurilor energetice de referință (de etalon) a Centralelor Nucleare, inclusiv a centralelor nucleare cu putere mică.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0