Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Moldova au fost înregistrate încă 164 de cazuri noi de COVID-19

Abonare
Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat noi informații despre evoluția coronavirusului în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 22 apr. – Sputnik. Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat informații actualizate despre situația epidemiologică din țară, după ședința de astăzi a Centrului Unic de Comandă privind gestionarea crizei COVID-19. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost procesate 696 de probe și au fost confirmate 164 de cazuri noi de contaminare cu coronavirusul de tip nou. Dintre acestea, 5 cazuri sunt de import. Este vorba despre un caz adus din Polonia și patru cazuri din Federația Rusă.

Сотрудник клиники упаковывает биоматериал - Sputnik Moldova
Pronosticuri pentru Moldova: Câți infectați cu COVID-19 vom avea pe 19 mai

Cele mai multe contaminări au fost înregistrate în stânga Nistrului - 17. În Ștefan-Vodă au fost confirmate 16 cazuri noi, în Edineț - 13, Cahul și Vulcănești - șapte, Căușeni - șase, Fălești, Rezina, Taraclia - patru, Anenii Noi, la Bălți, Ceadâr-Lunga și Soroca au fost confirmate câte trei cazuri, iar la Criuleni, Ialoveni și Râșcani - câte două cazuri. Câte un caz a fost confirmat la Cantemir, Comrat, Hâncești și Strășeni. Astfel, numărul cazurilor de COVID-19 a ajuns în Moldova la 2 778.

"Oamenii au intrat într-o perioadă de relaxare. Vreau să vă atenționez încă o dată: Să fim precauți", a declarat președintele țării, Igor Dodon.

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
COVID-19 a mai făcut o victimă în regiunea transnistreană

Până acum s-au vindecat 560 de persoane. 

Astăzi au fost înregistrate și două decese cauzate de virus. În primul caz este vorba despre un bărbat de 65 ani din Florești. Acesta a fost internat în data de 14 aprilie la Spitalul Raional Glodeni, fiind diagnosticat cu mai multe boli: pneumonie polisegmentară bilaterală în progresie, insuficienţă respiratorie, diabet zaharat tip II. În celălalt caz este vorba despre o femeie de 43 de ani din Slobozia, stânga Nistrului. Aceasta mai suferea și de insuficiență renală cronică. Presa din regiunea transnistreană scrie că pacienta a fost confirmată cu coronavirusul de tip nou în data de 6 aprilie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0