Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Pronosticuri pentru Moldova: Câți infectați cu COVID-19 vom avea pe 19 mai

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaСотрудник клиники упаковывает биоматериал
Сотрудник клиники упаковывает биоматериал - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat într-un briefing de presă pronosticurile experților privind numărul de infectați cu coronavirus la care ar putea să ajungă Moldova până în data de 19 mai.

CHIȘINĂU, 22 apr – Sputnik. Viorica Dumbrăveanu a spus că, în acest moment, în Republica Moldova, avem înregistrate 2614 cazuri de COVID-19.

Ministerul susține că acest număr arată că autoritățile mențin sub control situația.

Лаборант хранит образцы на скрининг-диске COVID-19 - Sputnik Moldova
Scenarii sumbre în cazul COVID-19: Numărul bolnavilor ar putea crește alarmant

Viorica Dumbrăveanu susține că, dacă vor fi respectate în continuare toate recomandările și indicațiile autorităților și situația va fi ținută sub control în continuare, atunci în data de 19 mai numărul total al cazurilor va fi de 5 635.

Asta în timp ce prognozele critice, elaborate de către experți Agenției Naționale de Sănătate Publică, în comun cu reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății, arătă 31 777 de cazuri înregistrate de COVID-19 până la sfârșitul lunii mai. Iar până în data de 19 mai s-ar ajunge, în condițiile nerespectării recomandărilor și indicațiilor autorităților medicale și administrative, la peste 12 mii de cazuri. "La această cifră s-ar fi ajuns dacă toate măsurile de prevenire și de control a infecției cu COVIS-19 nu ar fi respectate", a precizat Viorica Dumbrăveanu.

Amintim că în acest moment avem confirmate 2 614 cazuri de COVID-19, dintre aceștia 505 persoane s-au vindecat, iar 73 au decedat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0