Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tuneluri pentru dezinfectare: Ideea unui antreprenor moldovean în lupta cu COVID-19

© Photo : Vadim BulbașTunel pentru dezinfectare
Tunel pentru dezinfectare - Sputnik Moldova
Abonare
Pe timp de criză, unii antreprenori și-au stopat activitățile, iar alții, mai inventivi, au decis să înceapă proiecte noi. Este și cazul unui agent economic din Chișinău care realizează tuneluri dotate cu sisteme speciale de dezinfectare pentru oameni.

CHIȘINĂU, 22 apr. – Sputnik. Pandemia provocată de COVID-19 l-a inspirat pe un antreprenor din Capitală să realizeze niște tuneluri pentru dezinfectarea persoanelor care intră în spitale, magazine sau în alte instituții aglomerate. Vadim Bulbaș a povestit pentru Spuntik Moldova că a preluat această experiență din Rusia, Kazahstan, China, Italia și Turcia. Agentul economic a decis să nu piardă timpul în zadar în carantină, ci să realizeze astfel de tuneluri. Toată tehnologia și sistemul este adus din Italia. 

© PhotoTunel pentru dezinfectare
Tuneluri pentru dezinfectare: Ideea unui antreprenor moldovean în lupta cu COVID-19 - Sputnik Moldova
Tunel pentru dezinfectare
"Aceste tuneluri pentru dezinfectare sunt o soluție rapidă pentru a lua măsuri împotriva virusului în localități. Tunelul are o structură metalică și material rezistent, fiind dotat cu o pompă ce alimentează instalația de pulverizare. Funcționează pe bază de dezinfectant și are un recipient de 500 de litri. Astfel, poate fi ușor de alimentat", a declarat Vadim Bulbaș. 

Tunelul are lățimea de 2,2 m și înălțimea de 2,2 înălțime. Este suficient ca un om să stea în tunel șapte secunde și hainele sunt dezinfectate total. Prețul unui astfel de tunel este de 60 de mii de lei. 

Сотрудник клиники упаковывает биоматериал - Sputnik Moldova
Pronosticuri pentru Moldova: Câți infectați cu COVID-19 vom avea pe 19 mai
Până acum, antreprenorul a vândut patru tuneluri orașului Soroca. Acestea au fost achiziționate de Consiliul Raional și Primărie. Instalațiile au fost puse la intrările în spitalele din oraș.

"Tunelul a fost instalat pentru ca personalul medical să se dezinfecteze atunci când vine și pleacă de la serviciu, dar și pentru pacienții care vin la spital. Toți cei care trec prin tunel se dezinfectează prin pulverizare cu soluție specială, procurată de instituțiile medicale. Noi livrăm doar echipamentul, iar dezinfectantul trebuie să-l achiziționeze cei care-l procură de la companiile specializate. În alte țări, prețul unui astfel de tunel începe de la 8 mii de euro și ajunge până la 12 mii de euro, noi ne-am gândim să avem un preț mai accesibil", a mai spus antreprenorul. 

© PhotoTunel pentru dezinfectare
Tuneluri pentru dezinfectare: Ideea unui antreprenor moldovean în lupta cu COVID-19 - Sputnik Moldova
Tunel pentru dezinfectare

Primarul orașului Soroca, Lilia Pilipețcaia, a declarat că aceste utilaje sunt eficiente, iar autoritățile intenționează să procure un tunel mai mare pentru dezinfectarea transportului la intrarea în Soroca. 

"Este un sistem inteligent de dezinfectare și toate persoanele care trec prin acest dispozitiv au poibilitatea să se dezinfecteze. Este o protecție pentru cadrele medicale care muncesc astăzi în prima linie și pentru toate persoanele care trec pe aici", a declarat primarul orașului Soroca. 

Soroca. Carantină - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Lecția pe care a învățat-o orașul Soroca în carantina provocată de COVID-19

Agentul economic susține că aceste tuneluri pot fi folosite nu doar în carantina provocată de COVID-19.

"Chiar dacă se termină pandemia, oamenii oricum trebuie să se protejeze de diferite infecții. Acest tunel poate fi folosit în continuare la spitale, de exemplu medicii își pot dezinfecta halatele, dar și în locurile aglomerate care sunt focare de infecție, cum ar fi piețele sau întreprinderile mari", a menționat Vadim Bulbaș. 

Cei care procură aceste tuneluri primesc și o garanție pentru un an de zile. Vadim Bulbaș a mai spus că urmează să prezinte aceste tuneluri și Ministerului Sănătății. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0