Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon: Autoritățile elaborează un plan privind etapele de ieșire din criză

© Photo : Miroslav RotariIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon a anunțat că autoritățile elaborează un plan privind etapele de ieșire din criza provocată de cronavirus. Șeful statului a făcut declarația după ședința Centrului Unic de Comandă privind gestionarea crizei COVID-19.

CHIȘINĂU, 22 apr. – Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, a precizat că autoritățile elaborează în prezent un plan care va ajuta țara să iasă din criza provocată de COVID-19. Șeful statului a anunțat că în primul rând vor fi reluate unele activități care au fost stopate anterior.

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
În Moldova au fost înregistrate încă 164 de cazuri noi de COVID-19

"Noi considerăm că vor fi câteva etape. Prima etapă va fi pe 27 aprilie, următoarea pe 15 mai, 1 iunie și, cel mai probabil, o dată în două săptămâni, după ce vom evalua rezultatele care vor fi înregistrate în urma revenirii unor sectoare la activitate normală, vom decide cum putem să mergem mai departe cu alte tipuri de activități. Aceasta nu înseamnă o relaxare", a declarat președintele Igor Dodon. 

Șeful statului a spus că dacă numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 va crește, atunci autoritățile vor reveni la restricțiile mai aspre. 

"Vineri, la ora 17:00 sau 17:30, vom avea o ședință cu domnul prim-ministru, cu Ministerul Sănătății, cu alte ministere, vom ieși cu o informație exactă despre ce sectoare vor reveni la activitate normală din 27 aprilie", a mai spus Igor Dodon.

Pașaport  - Sputnik Moldova
Societate
Important pentru cei care au nevoie de acte: Agenția Servicii Publice își redeschide ușile

Marți, premierul Ion Chicu a anunțat că de luni, 27 aprilie, Agenția Servicii Publice își va relua activitatea parțial. 

În data de 13 martie, în țara noastră a fost instituit Cod Roșu de pericol de răspândire a virusului COVID-19, iar pe 17 martie Parlamentul a declarat stare de urgență până în data 15 mai.

Astfel, în Moldova a fost sistată activitatea restaurantelor, centrelor comerciale, cluburilor, saloanelor de înfrumusețare și a altor unități de agrement. Sunt deschise doar alimentarele, farmaciile și magazinele care comercializează semințe, fertilizanți și piese pentru utilajele agricole. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0