Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Important pentru cei care au nevoie de acte: Agenția Servicii Publice își redeschide ușile

© Sputnik / Miroslav RotariPașaport
Pașaport  - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu a anunțat că Agenția Servicii Publice își va relua activitatea. Acest lucru a fost decis la ședința Centrului Unic de Comandă privind gestionarea crizei COVID-19.

CHIȘINĂU, 21 apr. – Sputnik. Premierul Ion Chicu a declarat că mai mulți cetățeni au solicitat să fie redeschisă Agenția Servicii Publice pentru a-și putea perfecta unele acte. Astfel, membrii Centrului Unic de Comandă privind gestionarea crizei COVID-19 au luat decizia ca începând cu 27 aprilie ASP să-și reia activitatea. 

Buletin de identitate - Sputnik Moldova
Societate
Agenția Servicii Publice prestează un număr limitat de servicii: Ce acte sunt eliberate

"Vom permite Agenției Servicii Publice să activeze pentru înmatricularea vehiculelor cu regim special, pentru documentarea conducătorilor auto, pentru înregistrarea actului de naștere cu eliberarea certificatului și înregistarea căsătoriei", a declarat premirul Ion Chicu. 

În data de 13 martie în țara noastră a fost instituit Cod Roșu de pericol de răspândire a virusului COVID-19, iar pe 17 martie Parlamentul a declarat stare de urgență până în data 15 mai.

Astfel, în Moldova a fost sistată activitatea restaurantelor, centrelor comerciale, cluburilor, saloanelor de înfrumusețare și a altor unități de agrement. Sunt deschise doar alimentarele, farmaciile și magazinele care comercializează semințe, fertilizanți și piese pentru utilajele agricole. Autoritățile susțin că urmază să-și reia activitatea și alte sectoare, inclusiv HoReCa. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0