Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Cum circulă transportul public în Chișinău: Raportul responsabililor

© Photo : Miroslav RotariГород Кишинев на самоизоляции
Город Кишинев на самоизоляции - Sputnik Moldova
Abonare
Transportul public și-a reluat astăzi activitatea, după trei zile de odihnă prilejuite de sărbătoarea Învierii Domnului. În stații nu există aglomerație, iar fluxul de pasageri este minor.

Примария Кишинев  - Sputnik Moldova
Societate
Primăria Chișinău lansează proiectul „Educație Online” – Video
CHIȘINĂU, 21 apr – Sputnik. După ce sâmbătă, duminică și luni circulația transportului public a fost sistată în Chișinău, astăzi au ieșit la linie 321 de troleibuze și 104 autobuze. Precizarea a fost făcută de Lilian Copaci, şeful interimar al Direcției generale transport public și căi de comunicație, în ședința Primăriei.

Potrivit lui Lilian Copaci, numărul unităților de transport aflat în circulație astăzi este la nivelul săptămânii trecute și acoperă cererea. Incidente majore în activitatea transportului public nu s-au înregistrat săptămâna trecută. În stațiile de așteptare nu există aglomerație, iar fluxul de pasageri este minor, în situația în care majoritatea angajaților stau acasă, din cauza pandemiei de coronavirus.  

În continuare, Direcția generală transport public și căi de comunicație are ca prioritatea dotarea șoferilor de troleibuz și autobuz cu măști și mănuși medicinale și dezinfectanți. Saloanele unităților de transport sunt supuse unei dezinfectări minuțioase.

Toate unitățile de transport public sunt dotate cu dozatoare cu dezinfectanți pentru călători.

Alexandru Cimbriciuc - Sputnik Moldova
Agent imobiliar: Cum va afecta coronavirusul prețul locuințelor din Chișinău

Lilian Copaci i-a mulțumit organizației „Crucea Roșie” Moldova pentru cei 1.500 de litri de dezinfectant donați pentru necesitățile transportului public din Chișinău.

Reamintim că, din 28 martie și până la ridicarea anularea stării de urgență, transportul public municipal circulă în regim special și este gratuit.

Troleibuzele și autobuzele circulă în zilele de lucru între orele 05:30 și 10:00 și apoi între orele 16:00 și  20:00. În zilele de odihnă, transportul public activează între orele 06:00  și 10:00, iar apoi în intervalul orar 16:00 - 19:30. În prezent nu se percep taxele pentru călătoriile în transportul public pentru a limita contactul taxatorilor cu pasagerii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0