Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Agent imobiliar: Cum va afecta coronavirusul prețul locuințelor din Chișinău

© Photo : Facebook / Alexandru CimbriciucAlexandru Cimbriciuc
Alexandru Cimbriciuc - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul unui interviu pentru Sputnik Moldova, Alexandru Cimbriciuc, care este reprezentant al unei companii imobiliare din Chișinău, a vorbit despre efectele pandemiei de coronavirus asupra pieței locuințelor.
Agent imobiliar: Cum va afecta coronavirusul prețul locuințelor din Chișinău?

Alexandru Cimbriciuc spune că în anul 2019 a fost încheiat un număr substanțial de tranzacții de vânzare-cumpărare a locuințelor în Chișinău, fiind vândute 22 187 de apartamente - cu 40 la sută mai multe decât în 2018.

Această cerere a influențat semnificativ creșterea prețurilor la apartamente. În acest an însă au început să fie resimțite efectele coronavirusului asupra pieței imobiliare.

"Proprietarii de apartamente sunt tot mai rezervați și nu se mai grăbesc să-și vândă locuințele, dar nici nu se întâlnesc cu potențialii cumpărători din cauza restricțiilor impuse de autorități. Aceștia s-au conformat deciziilor și au limitat numărul deplasărilor", a menționat agentul imobiliar.

Potrivit lui Alexandru Cimbriciuc, în prezent asistăm la un fenomen de stopare a tranzacțiilor imobiliare. Respectiv, experții imobiliari nu pot afirma despre scăderea sau creșterea prețurilor la apartamente în Chișinău.

Roman Chircă  - Sputnik Moldova
Piața imobiliară ar putea fi laută cu asalt de moldovenii reveniți acasă? Ce spun experții

"Dacă fenomenele economice și sociale vor avea un trend negativ o perioadă îndelungată, atunci s-ar putea să avem o criză la nivelul pieței imobiliare. O criză care ar putea da peste cap prețurile la apartamente", a subliniat Alexandru Cimbriciuc.

Expertul consideră însă că este prematur de făcut anumite prognoze precise. 

"Este greu de estimat impactul epidemiei asupra pieței imobiliare. Totul va depinde de acțiunile pe care le vor întreprinde autoritățile dar și de responsabilitatea fiecărui om în parte", a subliniat expertul.

Totuși, Alexandru Cimbriciuc susține că în acest an prețurile la apartamentele din Chișinău ar putea rămâne stabile, la fel și nevoia de vânzare-cumpărare ar putea să rămână neschimbată.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0