Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Primăria Chișinău lansează proiectul „Educație Online” – Video

© Sputnik / Miroslav RotariПримария Кишинев
Примария Кишинев  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Primăria Chișinău lansează un proiect de învățământ la distanță, în română și în rusă, pentru a-i sprijini pe elevi în actuala situație de criză generată de pandemia COVID-19. Lecțiile vor fi difuzate și prin intermediul unor posturi tv cu acoperire națională.

CHIȘINĂU, 13 apr – Sputnik. Proiectul „Educație Online” al Primăriei Chișinău va fi operațional din 20 aprilie.

Tinerii admişi în Academia „Alexandru cel Bun”, iniţiaţi în arta militară - Sputnik Moldova
Societate
Cursanții de la Academia Militară - în carantină: Iată cum își continuă studiile
„Educație Online” este un proiect destinat învățământului preuniversitar  - elevilor din clasele primare, gimnazale și liceale.

Platforma virtuală va conține materialul didactic care urma să fie predat până la sfârșitul anului de studii 2019-2020, conform curriculumului aprobat.

„Educație Online” va dispune de o bibliotecă digitală, creată în scopul  asigurării procesului de învățare la distanță pentru elevi, în perioada situației de criză, generată de pandemia COVID-19.

Anunțul a fost făcut de edilul Capitalei, Ion Ceban.  

Biblioteca digitală va conține circa 4.000 de lecții înregistrate pentru elevii claselor I - XII, la 15 discipline, inclusiv profil real/ profil umanist.

Cursurile înregistrate vor fi disponibile în limbile română și rusă.

Tatiana CEBAN - Sputnik Moldova
Societate
Primul interviu radio al Tatianei Ceban, soția primarului Chișinăului - Video

"La elaborarea orelor de curs participă 150 de profesori din Chișinău, care sunt instruiți și ghidați de mai multe echipe de experți, coordonatori, operatori etc", a menționat Ion Ceban.

Materialele educaționale în format video vor fi transmise prin intermediul canalelor de televiziune cu acoperire națională, pentru ca acces la cursuri să aibă un număr cât mai mare de elevi.

Primăria estimează că 331.000 de elevi din instituțiile de învățământ public vor avea acces la programul școlar, elaborat în format virtual, precum și 9.874 de copii cu dificultăți de învățare și dizabilități, care, la fel, vor putea urma programul educațional de la distanță. De asemenea, aproximativ 27.400 de profesori din cadrul sistemului educațional general le vor putea recomanda copiilor noua metodă de studii.

Potrivit primarului, realizarea acestui proiect a fost posibilă prin implicarea Direcției generale educație, tineret și sport a municipiul Chișinău, cu sprijinul partenerilor, care au elaborat un mecanism, eficient și rapid, de creare și înregistrare a lecțiilor în format video. Proiectul „Educație Online” este implementat de Primăria municipiului Chișinău și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, cu suportul Fundației „Soros Moldova”, Universitatea Tehnică a Moldovei, Emisiunea „EduTalk”, „Crunchyroll”, Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC și Academia de Inovare și Schimbare prin Educație.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0