Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Aproape 90 de persoane din localitatea Brânzeni au fost confirmate pozitiv la COVID-19

© Photo : Miroslav RotariOrașul Soroca în carantină
Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova
Abonare
Numărul persoanelor infectate de noul coronavirus din localitatea Brânzeni, raionul Edineț, care de ieri a fost plasată în carantină, a fost prezentat astăzi de responsabilii din teritoriu.

CHIȘINĂU, 21 apr - Sputnik. Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 din localitatea Brânzeni, raionul Edineț a ajuns la 89.

Лаборатория Инвитро начала тестирование на коронавирусную инфекцию  - Sputnik Moldova
Societate
Coronavirus în Moldova: Informațiile dimineții

Informația a fost prezentată de reprezentantul subdiviziunii teritoriale a Agenției Naționale pentru Sănătate Publică din Edineț, Aliona Pistruga.

Potrivit informațiilor oferite de aceasta, primele cazuri au fost înregistrate după ce la data de 8 aprilie au fost testați angajații Centrului de Sănătate din localitatea menționată. 

„Lucrătorii medicali de la Centrul de Sănătate cumulează funcții și la Centrul de plasament din localitate. După ce unele rezultate au fost pozitive am prelevat probe și de la trei beneficiari ai Centrului de plasament care prezentau simptome de îmbolnăvire. În rezultatul testelor a fost confirmată prezența COVID-19”, a mai spus Pistruga. 

Ulterior a fost luată decizia ca toți cei 231 de beneficiari ai Centrului să fie testați. În cazul a 73 de persoane, rezultatele testelor au fost pozitive. 

Исполнительный комитет АТО Гагаузия - Sputnik Moldova
Focar de infecție cu coronavirus la o fabrică de vin din autonomia găgăuză

„Aceștia sunt plasați în instituțiile medico-sanitare publice și beneficiază de tratament. Cei mai mulți sunt internați la Spitalul de Psihiatrie din Bălți”, a precizat Aliona Pistruga. 

Totodată, cei 145 de angajați ai Centrului de plasament au fost supuși ieri testelor la COVID-19, iar rezultatele urmează să apară astăzi. Pistruga spune că se acționează astfel încât în cel mai scurt timp să fie depistat focarul infecției, iar oamenii să fie izolați. Totodată, reprezentanta ANSP din Edineț a menționat că beneficiarii de la internat nu au simptome clinice la moment. Pistruga mai spune că instituțiile medicale din regiune sunt echipate suficient pentru a face față focarului. Toate străzile din localitate sunt dezinfectate, iar toți locuitorii au primit soluții pentru prelucrarea mânilor.

De precizat, de ieri de la ora 09:00 localitatea Brânzeni a fost plasată în carantină. Accesul în localitate este limitat și se face doar printr-un singur punct de trecere. Brânzeni este a șasea localitate în care a fost instituit regimul de carantină. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0