Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Focar de infecție cu coronavirus la o fabrică de vin din autonomia găgăuză

© Sputnik / OsmatescoИсполнительный комитет АТО Гагаузия
Исполнительный комитет АТО Гагаузия - Sputnik Moldova
Abonare
La sfârșitul săptămânii trecute, în autonomia găgăuză au fost depistate cinci noi cazuri de infecție cu coronavirus. Toți cei cinci s-au infectat de la același focar – o fabrică de vinuri din raionul Vulcănești.

Румыния контрольно пропускной пункт - Sputnik Moldova
Societate
Poliția de Frontieră: Un cetățean a fost preluat de la vamă cu simptome ale COVID-19
CHIȘINĂU, 21 apr – Sputnik. Șefa Direcției Sănătate și Protecție Socială a autonomiei, Svetlana Duleva, a oferit detalii pentru presa locală. Ea a spus că de vineri până duminică, în spitalul raional Comrat au fost internați șase pacienți. Toți cei șase sunt locuitori ai raionului Vulvănești: satele Cișnichioi, Etulia și orașul Vulcănești.

"Este vorba de angajați ai unei fabrici locale de vin, dar și de bătrâni ai căror copii muncesc la această fabrică. Cel mai probabil copiii acestor s-au îmbolnăvit de coronavirus într-o formă ușoară sau au ascuns că sunt bolnavi, dar eu transmis infecția părinților", a declarat șefa Direcției Sănătate și Protecție Socială a autonomiei, Svetlana Duleva, fiint citată de https://gagauzinfo.md.

Autoritățile au închis fabrica, ea se află în carantină, dar asta nu exclude faptul că noi persoane ar putea să fie depistate pozitive la coronavirus. 

Ieri dimineața, în Secția Boli Infecțioase a sputalului raional Comrat erau internați 17 oameni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0