Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Directorul unui spital din Capitală a venit cu o propunere către Viorica Dumbrăveanu

Abonare
La briefingul din această dimineață, organizat de Viorica Dumbrăveanu, a participat și Gheorghe Țurcanu, directorul Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății. Acesta a prezentat situația din instituția medicală pe care o conduce.

CHIȘINĂU, 18 apr. – Sputnik. Directorul Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății, Gheorghe Țurcanu, a propus implicarea specialiștilor de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie "Nicolae Testimițanu" și a celor din secțiile medicale ale Academiei de Științei a Moldovei în tratarea pacienților cu COVID-19.

Coronavirus - Sputnik Moldova
Societate
Câți medici infectați cu noul coronavirus sunt în Republica Moldova
Țurcanu a declarat că, în instituția medicală pe care o conduce, o echipă de 415 medici sunt implicați în tratarea pacienților cu COVID-19. Până acum, șapte angajați medicali și trei munictori din departamentul tehnic s-au infectat cu cornavirus.

Directorul instituției susține că acest lucru s-a întâmplat la începutul pandemiei, când echipamentele erau de unică folosință. Acum însă Gheorghe Țurcanu susține că echipamentele puse la dispoziție spitalului sunt eficiente și îi ajută pe medici să se protejeze împotriva infecției de COVID-19. 

"Dacă calculăm procentul din cele 415 angajați medicali implicați în tratamentul nemijlocit, este chiar mai bun decât în unele țări europene", a declarat directorul Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății.

Din cei 391 de cetățeni tratați de coronavirus în instituțiile medicale din țară, 106 s-au vindecat la Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății. 

Viorica Dumbrăveanu - Sputnik Moldova
Societate
Dumbrăveanu: 391 de pacienți s-au tratat de COVID-19

"Cel mai important pentru noi este că toți pacienții care se externează sunt satisfăcuți de tratament și au o stare bună pentru a-și prelungi viața cotidiană, în continuare. Încrederea pe care am avut-o de la președinte și Ministerul Sănătății ne-a ajutat ca noi cu brio să ne consolidăm", a mai spus  Gheorghe Țurcanu.

Viorica Dumbrăveanu a apreciat eforturile instituției, în contextul în care Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății nu era specializat pentru a trata boli infecțioase.

"În prezent, spitalul contribuie mult la tratarea pacienților. Spitalul a avut și un număr mare de persoane ajutate din întreaga țară, atunci când spitalele raionale nu erau încă activate sau nu aveau capacități pentru a primi pacienți cu COVID-19", a menționat ministrul Sănătății. 

La Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății au ajuns la triere, timp de o lună 1 127 de pacienți cu suspecție de COVID-19. Dintre aceștia, 116 au fost transferați la Spitalul de Boli Infecțioase "Toma Ciorbă". În prezent, la Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății sunt 107 pacienți internați cu coronavirus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0