Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Recomandările FAO privind plantarea și recoltarea în timpul pandemiei COVID-19

© Sputnik / Igor Ageyenko / Accesați arhiva multimediaПшеничное поле
Пшеничное поле - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Dacă lucrările agricole nu sunt îndeplinite la timp, culturile gata de recoltare pot fi pierdute, în timp ce plantarea ar putea să nu fie posibilă afectând astfel disponibilitățile alimentare din viitor.

CHIȘINĂU, 17 apr - Sputnik. Un număr tot mai mare de state introduc măsuri care reduc mobilitatea populației și a forței de muncă din cauza pandemiei COVID-19. Aceasta ar putea compromite lucrările agricole necesare, transformând situația într-un șoc pentru sistemele de producție, informează Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) într-un comunicat.

Супермаркет - Sputnik Moldova
Societate
Securitatea alimentară a țării pe timp de criză – Iată ce declară Igor Dodon - Detalii

Potrivit Organizației, dacă lucrările agricole nu vor fi îndeplinite la timp, culturile gata de recoltare pot fi pierdute, în timp ce plantarea ar putea să nu fie posibilă, afectând astfel disponibilitățile alimentare din viitor.

Cu alte cuvinte, organizația atenționază asupra faptului că sistemele de producție alimentare se pot prăbuși, având efecte devastatoare asupra securității alimentare.

Instrumentul de cartografiere FAO afișează informații despre lunile de plantare și recoltare pentru produsele alimentare cheie și culturile agricole. Calendarul agricol pentru plantare și recoltare indică perioadele critice în care trebuie să se desfășoare lucrările agricole, ținând cont de condițiile agroecologice locale. Culturile sunt alese în funcție de importanța lor pentru fiecare țară din punct de vedere al valorii producției sau pentru că sunt o bază esențială pentru alimentație.

Молдавские леи - Sputnik Moldova
Șeful statului spune ce pierderi va suporta Moldova în urma crizei declanșate de COVID-19

Calendarul prezintă recomandările FAO privind plantarea și recoltarea pentru fiecare cultură și țară.

Culoarea verde prezentă pe hartă indică faptul că lucrările agricole trebuie desfășurate, inclusiv într-un ritm accelerat. Acest lucru se întâmplă în toate cazurile în care o lucrare agricolă trebuie să aibă loc în luna aprilie, indiferent de numărul total de luni necesare finalizării sarcinii. Culoarea galbenă prezentă pe hartă indică faptul că situația trebuie monitorizată și evaluată, pe măsură ce criza se desfășoară. Culoarea galbenă indică, de asemenea, accelerarea sarcinii, dacă acest lucru este considerat necesar și fezabil.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0