Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cadouri de Paști pentru veterani: O acțiune de binefacere cu mulți susținători

© Sputnik / Miroslav RotariПасхальная ярмарка в центре Кишинева
Пасхальная ярмарка в центре Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Mai multe asociații au participat la organizarea unei acțiuni de binefacere, ajutându-i pe veteranii invalizi în această perioadă de criză provocată de COVID-19. Inițiativa campaniei i-a aparținut lui Victor Gaiciuc și a fost sprijinită de Igor Dodon.

CHIȘINĂU, 16 apr – Sputnik. Veterani invalizi ai celui de-al doilea război mondial, ai războiului din Afganistan și ai conflictului militar de pe Nistru au primit cadouri de Paști în cadrul unei campanii inițiate de generalul Victor Gaiciuc, președintele Uniunii Ofițerilor din Republica Moldova, secretarul Consiliului Suprem de Securitate.

Imagine de arhivă: Ministrul Apărării, generalul Victor Gaiciuc, între militari  - Sputnik Moldova
Politică
Victor Gaiciuc despre lupta cu COVID-19: Acțiunile sunt „eficiente și adecvate”

„Am reușit să realizăm o acțiune de binefacere și am acordat ajutoare sociale veteranilor invalizi ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei, războiului din Afganistan și ai conflictului militar de pe Nistru. Exprimăm sincere mulțumiri pentru susținere Comandantului Suprem al Forțelor Armate, colegilor din Uniunea Ofițerilor, Asociației Veteranilor Războiului din Afganistan, Uniunii Naționale a Veteranilor Războiului pentru Independența Republicii Moldova, precum și celor din Asociația „Sfântul Gheorghe Biruitorul”. Împreună vom reuși!”, a scris Victor Gaiciuc pe Facebook.

„Stimați prieteni, în situația de criză în care ne aflăm, fiecare dintre noi trebuie să contribuie prin propriile eforturi la depășirea problemelor cu care ne confruntăm, inclusiv să-i protejeze pe cei care în condițiile actuale au nevoie de sprijin în cea mai mare măsură, cei care pe parcursul timpului au manifestat sacrificiu, curaj, rezistență și devotament Patriei”, a îndemnat  Victor Gaiciuc.

Campania a fost sprijinită de președintele Igor Dodon, care a apreciat inițiativa în acest sens a lui Victor Gaiciuc și a făcut un apel către organizațiile de veterani și combatanți să contribuie la realizarea ei. 

Министерство обороны - Sputnik Moldova
Societate
Stare de urgență: Veteranii pot beneficia acum de ajutorul Ministerului Apărării – Video

În 2020, Biserica Ortodoxă va sărbători Învierea Domnului Iisus Hristos pe 19 aprilie. 

Reamintim, de asemenea, că Ministerul Apărării a deschis linia telefonică de încredere „Veteran”, la care mai multe categorii de cetățeni pot solicita ajutor în perioada stării de urgență pe care o traversăm acum din cauza riscurilor de răspândire a COVID-19. Totodată, linii telefonice locale vor funcționa în cadrul fiecărui Centru Militar Teritorial sau Secție Administrativ Militară din toate raioanele sau municipiile.

Ministerul Apărării a înființat la începutul lunii aprilie o celulă de criză care va gestiona problemele veteranilor de război și a celor „ai structurilor de forță”, familiilor celor căzuți, văduvelor de război care au nevoie de asistență sporită în perioada stării de urgență. Categoriile de cetățeni menționate pot solicita ajutor la numerele de telefon: 022 25 20 65, 022 25 21 78, în intervalul orar 8.00 - 17.00, de luni până vineri, sau la numărul de telefon mobil 060705138, 24 de ore din 24.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0