Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Stare de urgență: Veteranii pot beneficia acum de ajutorul Ministerului Apărării – Video

© Facebook / Igor Dodon/FacebookМинистерство обороны
Министерство обороны - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Apărării a deschis linia telefonică de încredere „Veteran”, la care mai multe categorii de cetățeni pot solicita ajutor în perioada stării de urgență pe care o traversăm acum din cauza riscurilor de răspândire a COVID-19.

Imagine de arhivă: Ministrul Apărării, generalul Victor Gaiciuc, între militari  - Sputnik Moldova
Politică
Victor Gaiciuc despre lupta cu COVID-19: Acțiunile sunt „eficiente și adecvate”
CHIȘINĂU, 3 apr – Sputnik. Ministerul Apărării a înființat o celulă de criză care va gestiona problemele veteranilor de război și a celor „ai structurilor de forță”, familiilor celor căzuți, văduvelor de război care au nevoie de asistență sporită în perioada stării de urgență.

Ministerul a deschis joi, 2 aprilie, linia telefonică de încredere „Veteran”. Categoriile de cetățeni menționate pot solicita ajutor la numerele de telefon: 022 25 20 65, 022 25 21 78, în intervalul orar 8.00 - 17.00, de luni până vineri, sau la numărul de telefon mobil 060705138, 24 de ore din 24.

„Voi monitoriza personal cum activează această linie, pentru ca veteranii aflați în dificultate să primească asistența necesara”, a declarat ministrul Apărării, Alexandru Pînzari.

Totodată, linii telefonice locale vor funcționa în cadrul fiecărui Centru Militar Teritorial sau Secție Administrativ Militară din toate raioanele sau municipiile.

Militari pe o stradă din Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Militarii patrulează pe străzi și prin parcuri la Chișinău, Bălți și în alte orașe - Foto

În mesajul său video, ministrul Alexandru Pînzari a apreciat inițiativa veteranilor de a susține eforturile conducerii statului în lupta cu pandemia COVID-19 și a făcut apel către veteranii și rezerviștii care doresc să acorde orice gen de ajutor să se înscrie în cadrul grupurilor de veterani-voluntari.

Funcționarea sistemului de comunicare și informare la nivelul Celulei de Criză/punctelor de contact raionale/municipale este asigurată de Centrul Operațional de Comandă și Centrul Gestionare Resurse de Mobilizare și a efectivului Armatei Naționale.

Fluxul de știri
0