Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Victor Gaiciuc despre lupta cu COVID-19: Acțiunile sunt „eficiente și adecvate”

© Photo : Facebook / Ministerul ApărăriiImagine de arhivă: Ministrul Apărării, generalul Victor Gaiciuc, între militari
Imagine de arhivă: Ministrul Apărării, generalul Victor Gaiciuc, între militari  - Sputnik Moldova
Abonare
Victor Gaiciuc: „Consider că acțiunile întreprinse de președintele Igor Dodon și Comisia pentru Situații Excepționale sunt eficiente și adecvate situației, într-o perioadă în care în multe țări din lume pandemia s-a dezlănțuit”.

CHIȘINĂU, 27 mart – Sputnik. Generalul Victor Gaiciuc, consilier prezidențial și secretar al Consiliului Suprem de Securitate (CSS), fost ministru al Apărării, a postat pe Facebook un mesaj în care îndeamnă la „înarmare cu răbdare” și responsabilitate în această perioadă în care autoritățile depun eforturi de reducere a riscului de răspândire a COVID-19.  

Coronavirus - Sputnik Moldova
Societate
Încă 22 de cazuri de COVID-19: Bilanț în Republica Moldova - 199 de îmbolnăviri

„Vă îndemn să ne înarmăm cu multă răbdare și să stăm acasă alături de cei dragi!”, scrie Victor Gaiciuc.

„Consider că acțiunile întreprinse de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova sunt eficiente și adecvate situației, într-o perioadă în care în multe țări din lume pandemia s-a dezlănțuit”, apreciază Victor Gaiciuc.

În opinia sa, „este necesar ca fiecare dintre noi să urmeze întocmai regulile impuse de autorități, iar blamarea acestora pentru măsurile impuse nu ajută la nimic”. „Știu că este greu, dar numai făcând aceste sacrificii vom câștiga lupta cu acest inamic extrem de periculos”, a adăugat Victor Gaiciuc.

Secretarul CSS și-a exprimat „recunoștința pentru efortul și profesionalismul pe care-l depun lucrătorii medicali, polițiștii, ofițerii vamali, militarii și alte profesii”.

„Dragi prieteni, situația complicată în care s-a pomenit Republica Moldova, dar și întreaga lume, părea de neconceput cu ceva vreme în urmă. Astăzi viața fiecăruia dintre noi s-a schimbat, iar riscurile pentru sănătatea celor dragi sporesc continuu. Acum este momentul când totul depinde de noi, de modul în care înțelegem să ne respectăm și să îi respectăm pe ceilalți”, a scris Victor Gaiciuc.

Victor Gaiciuc spune că, în calitate de consilier prezidențial și secretar al CSS,  „își canalizează tot efortul pentru a-l sprijini pe șeful statului în gestionarea eficientă a acestei situații”.

Fluxul de știri
0