Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Procesul de instruire la distanță, în învățământul profesional tehnic

© Photo : Ministerul Educației, Culturii și CercetăriiMinistrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, într-o ședință online
Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, într-o ședință online  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
În contextul crizei pandemice actuale, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în cooperare cu partenerii, susține activitățile de formare a cadrelor didactice din învățământul profesional tehnic în vederea implementării procesului educațional la distanță.

CHIȘINĂU, 14 apr – Sputnik. În perioada 14 – 29 aprilie, urmează a fi organizate nouă sesiuni online de formare profesională continuă a cadrelor didactice din învățământul profesional tehnic din perspectiva utilizării tehnologiilor informaționale la distanță.

Примария Кишинев  - Sputnik Moldova
Societate
Primăria Chișinău lansează proiectul „Educație Online” – Video
Prezent la prima sesiune online, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov le-a mulțumit cadrelor didactice pentru implicare și efortul depus în desfășurarea procesului educațional la distanță.

„Sunt pe deplin conștient de faptul că această schimbare bruscă nu este întotdeauna ușor de gestionat, că există dificultăți tehnice și logistice, dar știu, de asemenea, că faceți tot posibilul, nu numai pentru a realiza curriculumul școlar, ci și pentru a transmite copiilor încrederea, că vom reuși să depășim această situație”, a declarat ministrul Igor Șarov.

În context, oficialul a menționat că formarea cadrelor didactice privind utilizarea tehnologiilor informaționale reprezintă una dintre prioritățile Ministerului Educației, Culturii și Cercetării în această perioadă.

Экзамен - Sputnik Moldova
Educație
Zeci de mii de dolari pentru învățământul la distanță: Cum vor fi cheltuiți banii
Printre domeniile de formare în cadrul sesiunilor online, se numără: proiectarea învățării la distanță și comunicarea digitală, crearea și utilizarea resurselor multimedia, organizarea activității interactive la distanță, crearea cursurilor digitale, utilizarea instrumentelor pentru educația la distanță, cum ar fi managementul documentelor și managementul clasei, etc.

De asemenea, în cadrul acestor instruiri, cadrele didactice vor fi informate despre oportunitățile oferite în cadrul implementării educației la distanță: valorificarea instrumentelor gratuite pentru organizarea activităților interactive la distanță, inclusiv evaluarea, soluții cloud, crearea portofoliilor-dosare, utilizarea Google Classroom, Google Sites și altor instrumente pentru buna desfășurare a procesului educațional la distanță.

Tatiana Nagnibeda Tverdohleb - Sputnik Moldova
Cum sunt instruiți de la distanță elevii Liceului Teoretic "Alexandru Ioan Cuza"
Ciclul de sesiuni de formare online va contribui direct la creșterea nivelului de digitalizare a învățământului profesional tehnic prin consolidarea competențelor  cadrelor didactice de a asigura calitatea procesului educațional la distanță.

Sesiunile online de formare profesională continua a cadrelor didactice din învățământul profesional tehnic sunt organizate în cadrul proiectului Shift Edu „Competențe digitale pentru angajare în economia modernă”, implementat de Centrul Educațional Pro Didactica cu sprijinul financiar al Agenției Austriece pentru Dezvoltare din fondurile Programului de Cooperare Austriacă pentru Dezvoltare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0