Desfășurarea lecțiilor în regim online este o adevărată provocare atât pentru elevi, cât și pentru dascăli. Lecțiile sunt organizate cu ajutorul aplicațiilor mobile, iar pregătirea pentru acestea necesită maximă responsabilitate și implicare din partea fiecăruia.
"Profesorii la început au analizat și au cercetat cum să desfășoare instruirile și au găsit metoda preferată și eficientă. Acum trebuie să rezistăm și să continuăm activitățile în același ritm ca anul școlar să fie finalizat cu succes", a declarat pentru Sputnik Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb.
Potrivit directoarei, în situații de criză învățământul online este o soluție bună, însă contactul pe care îl are profesorul cu elevul în clasă nu poate fi înlocuit cu nicio tehnologie.
"Pentru realizarea unei asemenea forme de instruire trebuie respectate condiții la care societatea și autoritățile nu au atras atenția până acum precum: înzestrarea instituțiilor cu tehnologii informaționale, instruirea părinților și copiilor pentru a comunica online cu profesorii, instruirea cadrelor didactice în vederea utilizării diverselor platforme online", a conchis managerul instituției.
Amintim că în data de 26 martie a anului curent Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a emis ordinul privind prelungirea suspendării procesului educaţional pe toată durata stării de urgență, adică până în data de 15 mai.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova