Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Armata română face exerciții comune cu soldații SUA în plină pandemie

© AP Photo / HO / ROMANIAN DEFENSE MINISTRYPiloții Forțelor Aeriene SUA pe fundalul unei aeronave A 10 la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, România
Piloții Forțelor Aeriene SUA pe fundalul unei aeronave A 10 la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, România - Sputnik Moldova
Abonare
MApN a anunțat că activitățile de instruire în comun a militarilor români și americani continuă în cea de-a doua jumătate a lunii aprilie. Totuși, România este în plină stare de urgență, iar SUA este noul focar de coronavirus

BUCUREȘTI, 14 apr - Sputnik, Marius Holdean. MApN a anunțat printr-un comunicat de presă că activitățile de instruire în comun a militarilor români din Forțele Terestre Române și americani dislocați în Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu din Constanța continuă în cea de-a doua jumătate a lunii aprilie.

Sistemul S-400 „Triumf” - Sputnik Moldova
Rusia
Vladimir Putin: Armamentul rusesc va rămâne în continuare competitiv și solicitat
Deși comunicatul dă asigurări că planificarea perioadelor de pregătire s-a făcut în condițiile respectării tuturor măsurilor impuse în vederea limitării răspândirii COVID-19, totuși se ridică semne de întrebare cu privire la riscurile unor exerciții comune cu soldații americani în condițiile în care SUA este noul focar de coronavirus.

MAPN spune că militarii nu vor intra în contact cu populația din localitățile tranzitate, iar participarea militarilor din Forțele Terestre Române și a partenerilor străini din țările membre ale NATO dislocați în România la procesul de instrucție colectivă se va face prin abordarea unor metode inovative de pregătire exclusiv în perimetrul poligoanelor, procedurile fiind adaptate potrivit cerințelor operative, în contextul epidemiologic actual.

Însă se pune problema dacă soldații români nu riscă să fie infectați prin participarea la exerciții comune cu soldați veniți din zone unde infecția cu Covid 19 se extinde rapid, cum e SUA.

Alexandru Pînzari - Sputnik Moldova
Tinerii ce urmau să fie încorporați în această primăvară scapă de armată... temporar
După cum spune MApN, exercițiile sunt planificate împreună cu Batalionul 4-3 AHB, structură de elicoptere a forțelor terestre americane, în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Babadag din localitatea Tulcea.

Și anume, în perioada 13 – 17 aprilie, vor avea loc zboruri de antrenament, pe linie logistică, între Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” și Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din Babadag. De asemenea, joi, 23 aprilie, va avea loc un exercițiu de antrenament prin care se va simula un asalt aerian asupra unui obiectiv în teren, iar în perioada 27 aprilie – 1 mai, va avea loc un exercițiu de recuperare a unei aeronave.

Deplasările administrative ale militarilor americani pe itinerarul Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu – Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Babadag vor fi însoțite de echipaje de Poliție Militară ale Forțelor Terestre Române, dă asigurări MApN, pentru a arăta că populația va fi protejată. Cine îi va proteja însă pe soldați români care vor intra în contact cu cei străini?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0