Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tinerii ce urmau să fie încorporați în această primăvară scapă de armată... temporar

© Photo : Facebook / Dodon IgorAlexandru Pînzari
Alexandru Pînzari - Sputnik Moldova
Abonare
COVID-19 îi scapă de serviciu militar pe tinerii ce urmau să fie încorporați, în această primăvară, în rândul Forțelor Armate ale Republicii Moldova.
Tinerii ce urmau să fie încorporați în această primăvară scapă de armată... temporar

Tinerii din Republica Moldova ce urmau să fi încorporați în primăvara acestui an în rândurile Forțelor Armate scapă temporar de serviciul militar. Potrivit ministrului Apărării, Alexandru Pînzari, din cauza situației excepționale în care se află țara, procesul de recrutare nu poate avea loc. Respectiv, acesta a fost amânat, iar o decizie definitivă va fi luată după ce COVID-19 nu va mai reprezenta un pericol atât de mare pentru societate.

“Prin hotărârea Comisiei Situații Excepționale, dar și a decretului șefului statului, acest proces a fost suspendat până la ieșirea din această situație critică. Noi nu putem să-i recrutăm pe tineri, deoarece transportul public nu circulă, autoritățile publice locale la fel nu-și pot desfășura activitatea în mod normal”, a declarat ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, în studioul Sputnik Moldova.

Cert este că procesul de recrutare trebuie să se desfășoare în perioada aprilie-iunie, iar în total urmau să fie încorporați în Forțele Armate 1210 tineri.

„Cu trecerea timpului, deja în funcție de evoluția lucrurilor, vom reveni cu informații în ceea ce privește reluarea acestui proces. Astăzi nu putem spune ce va fi peste o săptămână sau o lună, deoarece lucrurile sunt imprevizibile”, conchide Alexandru Pînzari.

Precizăm că în toamna anului trecut, în rândurile Forțelor Armatei au fost încorporați 1227 de tineri.

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:|Facebook |Twitter |VK|Odnoklassniki |Instagram
Accesaţi aplicaţiile mobile pentru iPhone și Android

 

Fluxul de știri
0