Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Reacția diplomaților ruși la acuzațiile Pentagonului la adresa Sputnik și RT

© Sputnik / Алексей Даничев / Trecere la banca de fotografiiЛоготип международного информационного бренда "Sputnik"
Логотип международного информационного бренда Sputnik  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Diplomaticii ruși au amintit că Rusia și Statele Unite fac cu regularitate schimb de informații la cel mai înalt nivel cu privire la pandemia de coronavirus.

Chișinău, 14 aprilie - Sputnik. Ambasada Rusiei la Washington a venit cu o reacție la acuzațiile Pentagonului privind dezinformarea cu privire la COVID-19 aduse împotriva Sputnik și RT.

”Solicităm departamentului american de apărare să-și concentreze toate eforturile asupra luptei împotriva infecției cu coronavirus. Mai întâi de toate, în rândurile sale... Este absurd să dai vina pe Sputnik și RT pentru ceva", este menționat în comentariul ambasadei.

Ambasada a menționat că, dacă trupele americane „nu se spală pe mâini, atunci aceasta nu este vina presei ruse”.

Ситуация в Париже в связи с коронавирусом - Sputnik Moldova
Europa se pregătește pentru schimbări irevocabile - iată ce se întâmplă
În februarie, serviciul de presă al AIP ”Rossiya Segodnya” a primit o solicitare de la un jurnalist al revistei americane Newsweek, care a scris că publicația a luat cunoștință de acțiunile militarilor americani de urmărire a conturilor Sputnik pe rețelele de socializare pentru difuzarea informațiilor care se presupune că ar fi false despre focarul de infecție cu coronavirus. Și în legătură cu aceasta, au solicitat un comentariu al Agenției.

”Jurnaliștii își fac treaba - informând publicul despre ce se întâmplă. Dar atacurile Pentagonului pot fi deja văzute ca un factor care afectează siguranța presei ruse din America. Organizațiile pentru drepturile omului ar trebui să acorde atenție acestui lucru", a precizat ambasada într-un comunicat.

Diplomaticii ruși au amintit că Federația Rusă și Statele Unite fac cu regularitate schimb de informații cu privire la pandemie la cel mai înalt nivel și au remarcat că nimeni nu este interesat de escaladarea unei situații și așa dificile.

”În aceste condiții, rusofobia frenetică continuă în rândul mass-media americane, bazându-se pe informații inexacte din astfel de informații ieșite de la Pentagon și Departamentul de Stat. O astfel de iresponsabilitate trezește regret și ostilitate”, a declarat ambasada.

Военнослужащие медицинской службы ВС РФ во время посадки в военно-транспортный самолет ВКС России Ил-76 МД  - Sputnik Moldova
Rusia
Medicii militari ruși continuă să ofere ajutor în lupta cu COVID-19 în Italia și Serbia

Misiunea diplomatică a amintit, de asemenea, că Rusia oferă ajutor altor țări, iar acesta nu este un motiv de calomniere.

”Este timpul să ne dăm seama că numai prin unirea forțelor putem depăși o nenorocire comună. Și abia atunci va fi posibil să fie făcute filme de acțiune despre rolul de lider al cuiva în această luptă", a conchis ambasada.

Situația cu mass-media rusă în Occident în ultimii ani a devenit din ce în ce mai dificilă. În noiembrie 2016, Parlamentul European a adoptat o rezoluție în care se precizează necesitatea contracararii presei ruse, Sputnik și RT fiind menționate în document ca principalele amenințări.

Unii politicieni occidentali, inclusiv senatori și congresmeni americani, precum și președintele francez, au acuzat Sputnik și RT că au intervenit în alegerile din SUA și Franța, dar nu au furnizat nicio dovadă. Oficialii ruși au numit astfel de acuzații nefondate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0