Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Medicii militari ruși continuă să ofere ajutor în lupta cu COVID-19 în Italia și Serbia

© Sputnik / The Ministry of Defence of the Russian Federation / Accesați arhiva multimediaВоеннослужащие медицинской службы ВС РФ во время посадки в военно-транспортный самолет ВКС России Ил-76 МД
Военнослужащие медицинской службы ВС РФ во время посадки в военно-транспортный самолет ВКС России Ил-76 МД  - Sputnik Moldova
Abonare
Specialiștii ruși oferă ajutor în lupta împotriva coronavirusului în multe orașe ale Italiei. Ei pun umărul și în combaterea COVID-19 în Serbia.

CHIȘINĂU, 13 apr - Sputnik. Medicii ruși și italieni tratează non-stop pacienți cu COVID-19 în cadrul spitalului de câmp din orașul Bergamo. Ministerul Apărării al Rusiei a anunțat că acolo s-au vindecat deja patru persoane, care au fost externate. 

”La spitalul de câmp, cu suportul brigăzilor medicale sunt organizate ture fără întrerupere pentru internarea și tratarea pacienților cu coronavirus. În prezent, aici sunt 24 de pacienți, cărora le oferă ajutor medicii ruși și italieni”, menționează ministerul rus

În cadrul spitalului de câmp, cu o capacitate de internare de 142 de pacienți, activează 32 de medici militari ruși împreună cu colegii lor italieni. Sunt organizate trei ture pentru angajați. 

Ministerul rus al Apărării a mai anunțat că specialiștii militari ruși, împreună cu personalul militar al Trupelor de Radiație, Apărare Chimică și Biologică au efectuat dezinfecție în casele persoanelor în etate din trei orașe din Lombardia: Costo Valpino, Suveran și Lovere.

Ajutor pentru Serbia

De aproape o săptămână, detașamentul Ministerului Apărării din Rusia se află în Serbia. În acest timp, a fost efectuată dezinfecție la 25 de unități medicale din capitală și în localitățile din apropiere. "Au fost dezinfectate peste 50 de clădiri cu o suprafață totală de peste 380 de mii de metri pătrați și peste 20 de secțiuni de drumuri asfaltate cu o suprafață totală de aproximativ 65 de mii de metri pătrați", se menționează într-un comunicat al Ministerului rus al Apărării. 

Cu o zi mai devreme, s-a efectuat salubrizarea a treisprezece centre medicale din capitala sârbă, unde este efecuată diagnosticarea pacienților suspecți de COVID-19.

”Anterior, echipele medicale și de asistență ruse au evaluat situația sanitară și epidemiologică și au oferit asistență metodologică medicilor sârbi din peste 50 de instituții medicale din 15 orașe și orașe sârbe", a notat Ministerul Apărării.

Datorită situației dificile din orașele din sudul Serbiei, două echipe medicale și un grup de specialiști ai Trupelor de Radiație, Apărare Chimică cu echipamente speciale au fost dislocate în orașul Nis. Militarii au misiunea de a efectua măsuri anti-epidemice în instituțiile medicale din oraș și din localitățile din apropiere.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0